Koken met kinderen

Zo laat je je kind meer groente eten

Is jouw kind een lastige of moeilijke eter? Dan kan meer groente eten best een uitdaging zijn. Met deze handige tips leer je je kind op een leuke manier meer groente te eten. Zo zorg je er meteen voor dat je kind zijn dagelijkse portie groente binnen krijgt.

KOOKGEWOON e-book 7 tips GROENTE kids

Zo laat je je kind meer groente eten

#1 VERSTOP
Groente verstop je heel gemakkelijk in soepen, pastasauzen, spreads voor op brood, dips en smooties.

#2 VERSIER
Het oog wil ook wat! Versier het eten gewoon een beetje. Bied groente dus op een aantrekkelijke manier aan. Gebruik borden met vakjes, leuke broodtrommels, prikkers, etc.

#3 VERTEL
Is Opa dol op spruitjes? Vertel er eens een leuk verhaal over. wedden dat er dan beter gegeten wordt? En wist je dat groene asperges eigenlijk drakenstaarten zijn en alleen echte ridders die durven op te eten?

#4 VERDEEL
De aanbevolen hoeveelheid groente op een dag is best veel als je kind dat allemaal bij het avond eten krijgt. Verdeel groente over de verschillende eetmomenten op een dag. Maak bijvoorbeeld van het 10 uurtje en de 4 uur snack groente momenten. Zo wordt de portie  bij het avondeten haalbaar.

#5 VARIEER
Bied verschillende soorten groente aan en voeg altijd iets toe wat je kind wel lust. Laat je kind eens zelf kiezen bij de groenteboer of supermarkt. Wat ze zelf kiezen eten ze eerder op. Varieer ook in de bereiding; koken, stomen, wokken of roosteren geeft groente echt een andere smaak.

#6 VERGEET
Vergeet niet zelf het goede voorbeeld te geven! Maar vergeet vooral ook niet om af en toe een oogje toe te knijpen. Eten is geen strijd en moet leuk en lekker blijven!

#7 VERTROUW
Een nieuwe smaak/gewoonte aanleren kost tijd. Vertrouw op jezelf en op je kind! Blijf het gewoon proberen,  het komt vanzelf goed,
echt!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!