Avond eten/ Koken met kinderen/ Lunch

Pannenkoeken zonder gluten

Welk kind is er nu niet dol op pannenkoeken?! Sinds een aantal jaren kennen we zelfs een heuse Nationale Pannenkoekendag. Een initiatief van Koopmans en Tefal. Slim bedacht natuurlijk. Die pan heb je nodig. Maar zo’n mixpak niet per se. Normaal gesproken volstaan bloem, melk en eieren. En voorruit water, zout en suiker. Maar dat is het wel. Een pannenkoeken recept glutenvrij maken? Hieronder lees je hoe dat moet.

Pannenkoeken glutenvrij recept

Pannenkoeken zonder gluten maken is niet zo ingewikkeld. Het enige waar je aan moet denken is dat je de tarwebloem vervangt door een glutenvrij meelproduct. Bijvoorbeeld boekweitmeel. De ingrediënten van het recept wat ik zelf altijd gebruik voor 12 pannenkoeken zijn 150 g tarwebloem (of boekweitmeel), 2 grote eieren, 1,5 dl meld, 1 dl water, 1 el suiker (voor zoete pannenkoeken) en een beetje zout. Zie daar pannenkoeken met of zonder gluten.

In het kookboek Lekker Glutenvrij dat ik recept van uitgeverij Deltas ontving vond ik ook een fijn glutenvrij pannenkoek recept voor hartige pannenkoeken. Dat ga ik hieronder met je delen. Mijn tip voor zoete pannenkoeken zou zijn om 1 eetlepel suiker toe te voegen en ietsje minder zout te gebruiken.

Lekker Glutenvrij

In het kookboek Lekker Glutenvrij vind je meer dan 80 heerlijke recepten zonder gluten. Van ontbijt tot dessert, dit boek geeft je heel veel inspiratie om zelf mee aan de slag te gaan. Er is zelfs gedacht aan glutenvrije vieruurtjes. En dat is natuurlijk extra fijn voor al die mensen die om een medische reden glutenvrij eten. Het recept voor glutenvrij pizzadeeg deel ik ook met je. Heb je alvast twee glutenvrije recepten die je de komende tijd kunt uitproberen.

Glutenvrije pannenkoeken

Print Recept
Personen: ca. 15 stuks Bereidingstijd: 10 min (+2 uur rusten)

Ingrediënten

  • 300 g boekweitmeel
  • 6 g zout
  • 70 cl water
  • 2 eieren
  • 5 cl olie
  • boter om in te bakken

Bereiding

1

Meng in een kom het meel en het zout.

2

Giet het water er met kleine hoeveelheden tegelijk bij terwijl je klopt.

3

Klop de eieren los en voeg er de olie bij.

4

Meng dat samen met het meelmengsel tot een glad, homogeen beslag.

5

Laat 2 uur rusten in de koelkast (wanneer het deeg te vast is voeg dan nog wat water toe)

6

Bak de pannenkoeken gaar in ongeveer 2 minuten per kant.

Extra notities

Recept uit Lekker Glutenvrij - ISBN 978-90-447-5675-3 - uitgeverij Deltas

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!