Salade

Knapperige spinazie salade met geroosterde tomaatjes

Er zijn van die periodes dat ik bepaalde ingrediënten heel vaak koop en er iets mee maak. Op dit moment zijn dat fetakaas, kleine tomaatjes om te roosteren en spinazie. Deze salade is daar het ultieme en oh zo heerlijke eindresultaat van. Ik heb gewoon alles bij elkaar gegooid in een schaal. Mijn favoriete dressing er over gedaan. En ta-da een heerlijke, knapperige salade.

Knapperige spinazie salade met geroosterde tomaatjes

Omdat deze salade maar een paar ingrediënten bevat vind ik de kwaliteit daarvan extra belangrijk. Mijn feta kaas haal ik altijd op de markt bij mijn kaasboer. De tomaatjes rooster ik zelf en de spinazie haal ik gewoon bij de supermarkt. Gewassen en al, wel zo eenvoudig. Maar jij moet natuurlijk kiezen waar jij je goed bij voelt. De salade is, wanneer je de tomaatjes al geroosterd hebt, klaar in een paar minuten. Ik vind hem naast heerlijk ook erg mooi. Dus ik zet hem graag op tafel als ik eters heb en naast andere gerechtjes nog iets extra kleur op mijn tafel wil hebben. Hij combineert goed met heel veel smaken. Dus wat mij betreft is het een blijvertje. Ook als ik straks weer hunker naar andere ingrediënten.

knapperige spinazie salade recept

Knapperige spinazie salade

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 5

Ingrediënten

  • 100 gr. geroosterde tomaatjes
  • 300 gr. spinazie
  • 100 gr. feta kaas
  • handje geroosterde pompoen pitten
  • handje rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

1

Maak een dressing van de olie, azijn, mosterd en honing. Proef en voeg evt. peper en zout toe.

2

Doe de spinazie in een schaal en schenk de dressing er over. Hussel met schone handen zodat de dressing overal zit.

3

Voeg de tomaatjes, rozemarijn, de feta kaas en de pompoenpitten toe.

4

Serveer meteen.

Extra notities

TIP: Mocht er wat overblijven dan is deze salade een volgende dag minder knapperig maar nog steeds erg lekker!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!