Ananas op de barbecue. Dat ken je vast wel als toetje, met een bol ijs, of zo. Maar je kunt ananas ook grillen op de bbq en als verrassend bijgerecht bereiden. Want met een heerlijke Thaise dressing, krijgt die zoete ananas met dat rokerige tintje gegarandeerd een nog explosiever smaak. Veel lekkerder dan met ijs, geloof me. Toppertje hoor, dit recept.
Gegrilde ananas met Thaise dressing
Recept voor 6 stuks | bereiding 20 minuten
Ingrediënten
- 2 rawits, zaadlijsten verwijderd, grofgehakt
- 2 knoflooktenen, gepeld
- 2 el geraspte gula jawa (palmsuiker)
- 2 el sojasaus
- 2 el limoensap
- 1⁄2 rode ui, in dunne halve ringen
- 1 ananas, in dikke repen
extra nodig:
- vijzel
- 6 spiesen
Ananas grillen op de barbecue doe je zo:
- Wrijf de rawits fijn in een vijzel. Voeg de knoflook en gula jawa toe en wrijf tot een pasta.
- Voeg nu de sojasaus en het limoensap toe voorzichtig
en roer voorzichtig door. Proef en voeg eventueel nog wat extra sojasaus toe. Doe de rode ui bij de dressing. - Rijg de ananas aan de spiesen. Gril de spiesen op het rooster van de barbecue. Niet te lang, maar tot ze net mooi kleuren. Serveer de ananas op stok met de Thaise dressing.
Dit recept komt uit Vegan Summer en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Vegan Summer | Good Cook | ISBN
Of bestel online:
Geen reacties