Bijgerecht

Sambal goreng Paksoi

Een echt groente restjes recept vandaag. Dit is een lifesaver als je echt bijna niks meer in huis hebt, tijd tekort komt, maar geen zin hebt in een boterham pindakaas. Simpeler kan niet. Goed om te weten: naast paksoi kun je hier ongeveer alle soorten groenten gebruiken om snel een smakelijk bijgerecht op tafel te toveren. Boontjes, spinazie, geblancheerde broccoli, restje boerenkool (yes!), ga zo maar door.

groente restjes recept
Vegan East – Good Cook

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 el arachideolie
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • zout
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl sambal brandal
  • 1 tl ketjap manis
  • 2 stuks Shanghai paksoi, gewassen, over de lengte
  • in kwarten gesneden
  • 1⁄2 glaasje water
  • 2 knoflooktenen, geperst

Voor een groente restjes recept ga je zo te werk:

  1. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui met een snuf zout. Voeg sambal oelek en sambal brandal toe aan de wok, gevolgd door de ketjap. Roer door. Voeg de paksoi toe. Gebruik een tang om de groenten voortdurend in beweging te houden. Voeg het water toe. Zorg dat de paksoi overal bedekt wordt met de pittige saus. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en wok nog 1 minuut.
  2. Serveer direct, bijvoorbeeld met nasi goreng.

Dit recept komt uit Vegan East, een review en andere recepten vind je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!