Bijgerecht

Groene asperges met gember-sojasaus

Sappige, knapperige asperges en peultjes worden geserveerd in een umamirijke sojasaus met de onderliggende pittige smaak van gember.

asperges met gembersojasaus

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 el plantaardige olie, bijvoorbeeld arachide- of kokosolie
  • 100 g rauwe cashewnoten
  • een stukje verse gemberwortel, in dunne reepjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 bosjes groene asperges, 1 cm van de onderkant gesneden
  • 150 g peultjes, afgehaald
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sesamolie

Groene asperges met gembersojasaus maak je zo:

Verhit de helft van de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de cashewnoten toe en roerbak 1 tot 2 minuten tot ze geroosterd zijn. Schep ze op een bord bekleed met keukenpapier.

Voeg de rest van de olie toe aan de wok en voeg de gember en
de knoflook toe. Roerbak 30 seconden, tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de asperges en de peultjes toe en roerbak in 2 minuten gaar. Schenk de sojasaus en de rijstazijn erbij en roerbak 1 minuut, tot alles warm is. Haal de wok van het vuur, besprenkel met de sesamolie en bestrooi met de cashewnoten. Eet smakelijk!

Tip:  De beste asperges zijn verse asperges. De topjes zijn het lekkerst. De stengels moeten dik en stevig zijn, en de topjes gesloten. Bewaar de asperges na aankoop rechtop in koud, vers water.

Dit recept komt uit Chinese Takeaway Veggie (hier lees je de review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Chinese Takeaway Veggie| Good Cook | ISBN 978 94 6143 236 0

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!