Kookboeken

Chinese Takeaway veggie

De meest populaire Chinese gerechten hebben nu een vegetarische variant! Chinese Takeaway Veggie geeft je meer dan 70 vegetarische Chinese gerechten die in een handomdraai op tafel staan. Geurige soepen, traditionele voor-, hoofd- en bijgerechten, dumplings, sauzen en Chinees tafelzuur, het staat er allemaal in.

De Kantonese chef-kok Kwoklyn Wan is als derde generatie vrij letterlijk opgegroeid in het woest kloppende hart van de Chinese restaurants van zijn ouders en grootvader. Hij laat in Chinese takeaway veggie de vijf smaken van de Chinese keuken – zout, scherp, zuur, zoet en bitter – centraal staan. Ook laat hij zien dat met een beetje tijd, aandacht en voorbereiding je zeer veel smaak uit eenvoudige ingrediënten kunt krijgen. Zelfs uit de nederigste groenten.

Bestel bij je boekhandel: Chinese Takeaway Veggie| Good Cook | ISBN 978 94 6143 236 0

Of bestel online:

‘Wie de Chinese kookkunst echt wil beheersen, moet leren om de smaken op harmonieuze wijze met elkaar te combineren.’

CHINESE WIJSHEID

Chinese Takeaway Veggie, 2 recepten om te proberen

Ik mocht alvast twee recepten delen uit dit kookboek. Ik heb gekozen voor 2 groente gerechten die ik zelf lekker vind en die eenvoudig te maken zijn. Eventueel zijn ze gekozen groentes eenvoudig aan te passen door te te kiezen voor een andere groente uit het seizoen. Wel zo handig.

chinese takeaway veggie kookboek

De heilige drie-eenheid voor Kantonese gerechten

Voor het bereiden van Kantonese gerechten heb je drie hoofdingrediënten nodig: knoflook, gember en lente-ui. Soms worden ze alle drie tegelijk gebruikt, maar in traditionele Kantonese recepten kom je er altijd minimaal één tegen.

Knoflook Een klein teentje geeft al een serieuze hoeveelheid smaak af. Knoflook is nauw verwant aan ui, bieslook en
prei. Knoflook komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië en wordt wereldwijd gebruikt als smaakmaker vanwege zijn scherpe smaak.

Gember Gember wordt in China al duizenden jaren gebruikt als medicijn. De gemberplant is nauw verwant aan kurkuma en kardemom en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. De smaak is pittig en geurig. Gember
kan voor consumptie op verschillende manieren worden bereid: je kunt hem inleggen, konfijten, er thee van trekken of ermee koken.

Lente-ui Lente-ui is milder van smaak dan zijn soortgenoten ui, bieslook, sjalot en knoflook. De hele plant is eetbaar, rauw of gekookt, en de blaadjes worden wereldwijd in veel gerechten gebruikt als groente.

Tip: Voor het gebruik van deze drie Kantonese smaakmakers: hak de ingrediënten in grove stukken voor een subtiele smaak. Tijdens het koken trekken de aroma’s dan langzaam in het gerecht. Voor een volle smaak hak je de ingrediënten fijn, zodat elke hap een aromatische explosie zal bevatten.

Conclusie: Chinese Takeaway Veggie is voor alle Chinees Food liefhebbers. Ook voor elke carnivoor die af en toe zijn of haar vlees laat staan.

Bestel bij je boekhandel: Chinese Takeaway Veggie| Good Cook | ISBN 978 94 6143 236 0

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!