Bijgerecht/ Broodtrommels

Brood zonder rijzen : recept voor sodabrood

Sodabrood is geweldig brood om te maken, omdat het niet hoeft te rijzen en vreselijk lekker is. Je hebt er maar 6 ingrediënten voor nodig. Het is ook een super leuk recept om met kinderen te maken. Moet je die snoetjes eens zien als ze hun eigen gemaakte brood mogen zien en proeven!

brood zonder rijzen recept sodabrood
Sodabrood met ras el hanout uit Hemels Koken

Ras el hanout is een Marokkaans specerijenmengsel dat je tegenwoordig in de meeste supermarkten kunt vinden, maar je kunt ook een zoete chilipeper gebruiken.

Brood zonder rijzen : recept voor sodabrood

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 250 g volkoren speltbloem, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1⁄2 tl zeezout
  • 1 tl ras el hanout
  • 200 ml karnemelk
  • 1 el yoghurt

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Zeef de bloem met het zuiveringszout in een grote kom en voeg het zeezout en de ras el hanout toe. Maak in het midden een kuiltje en schenk de karnemelk er langzaam en al roerend bij. Roer tot een zacht, net niet meer plakkerig deeg. Voeg de yoghurt toe als het deeg wat droog is.
  3. Kneed het brood een minuut op een licht met bloem bestoven werkvlak licht tot een losse bal. Scheuren in het deeg maken het brood lekker knapperig.
  4. Leg het deeg op een met bloem bestoven bakplaat en bestrooi met flink wat bloem. Bak ongeveer 30 minuten in de oven, tot het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt.
  5. Laat het brood afkoelen en serveer met flink wat boter.

Dit recept komt uit Hemels Koken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek plus enkele andere recepten eruit.

Bestel bij je boekhandel: Hemels Koken | Good Cook | ISBN 9 789461 432315

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!