Kookboeken/ Uitgelicht

Homo energeticus – recepten voor meer energie

In enkele weken tijd belooft dit boek je energieniveau op spectaculaire wijze te doen stijgen. Als je de voedingsadviezen volgt natuurlijk. Daar moet je dan wel behoorlijk wat voor over hebben, want met deze levensstijl mag je een heleboel niet. Je eet glutenvrij, lactosevrij en suikervrij.

Maar als jij je al een hele tijd futloos voelt, last hebt van burn-out gerelateerde klachten of als je af wilt van die eeuwige vermoeidheid, dan kan het aanpassen van je voedingsstijl een behulpzame eerste stap zijn.

recepten voor meer energie home energeticus kookboek

Homo Energeticus bied jou twee eetplannen aan die beiden vrij zijn van gluten, lactose en suikers.

Het antitoxisch (AT) eetplan is erop gericht om weer gezonde, oorspronkelijke, verse, evenwichtige voeding te eten, aangepast aan ons darmstelsel. Het bevat geen geraffineerde koolhydraten, geen suikers, geen cafeïne en slechts een minimum aan dierlijke vetten.

Het immuunregulered (IR) eetplan is bestemd voor mensen die niet alleen moe zijn, maar ook te maken hebben met een verlaagde immuniteit of met een auto-immuunaandoening. In dit IR eetplan ga je nog een stukje verder dan bij het hierboven genoemde AT eetplan. Je mijdt groenten uit de nachtschadefamilie, bereide vleeswaren, geconserveerde voeding (in blik of glas), koolzuurhoudende dranken, alcohol, noten, zaden en peulvruchten. Peper en alles met ei mag ook niet.

De eerste 50 bladzijden wordt er vooral uitgelegd wat basevormende en zuurvormende voeding doet met het energieniveau in je lichaam. En waarom je bepaalde voeding wel of niet mag eten.

Gelukkig bevat dit kookboek ook behoorlijk wat recepten, die eerlijk is eerlijk, er erg lekker uit zien. Als je aan je energieniveau wilt werken, zou ik zeker eens een aantal recepten uit dit boek proberen.

Recepten voor meer energie uit Homo Energeticus:

Conclusie: Homo Energeticus is een specialistisch dieetboek / kookboek voor een speciale doelgroep (biologisch, glutenvrij, lactosevrij en suikervrij). Wellicht een eyeopener voor mensen met ernstige energieproblemen (CVS, burn-out, fibromyalgie, depressie) en iedereen die zich fitter en vitaler wil voelen.

Bestel bij je boekhandel: Homo Energeticus| Manteau | ISBN 9 789022 337127

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!