Hapjes en snacks

Vegan gerookte zalm, een heerlijk hapje!

Met wortelen boots je gerookte zalm na. Dit hapje is een voltreffer qua looks en smaak! Hier kun je jouw vis- en vleesetende familie of vrienden (en vegan besties) mee versteld doen staan. Bam! Pak ze maar in met dit hapje.

hapjes met vegan gerookte zalm

Hapjes met vegan gerookte zalm

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 2 dikke wortelen
  • 2 el sojasaus
  • 2 tl liquid smoke
  • 1 tl tijst- of appelazijn
  • 2 el water
  • 4 el vegan creame cheese
  • 2 tl mierikswortel
  • 1 handvol verse dille

En zo ga je te werk:

  • Schil de wortelen en maak lange, brede slierten met de dunschiller. Blancheer deze 3 minuten in kokend water. Haal ze uit de pan, spoel kort met koud water en dep droog.
  • Doe alle ingrediënten voor de marinade (sojasaus, liquid smoke, azijn en water) in een kommetje en meng goed.
  • Doe de wortelsliertjes erbij en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Dek het kommetje af en zet het minstens 4 uur in de koelkast.
  • Meng de mierikswortel en vegan smeerkaas. Proef of het niet te pittig of te flets is en voeg nog wat cream cheese of mierikswortel toe naar smaak.
  • Haal de vegan zalm uit de kom en laat wat uitlekken.
  • Besmeer enkele toastjes of donker brood met de crème en leg er vegan zalm op. Werk af met verse dille.

SERVEER TIP: Als extraatje kun je op deze heerlijke vegan hapjes ook nog wat kappertjes en rode uisnippers bovenop.

Dit recept komt uit Het Duurzame Gezin en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Het Duurzame Gezin | Manteau | ISBN 9 789022 337110

Of bestel online:

Heb je de smaak van vegan zalm te pakken? Probeer dan ook eens deze vegan gerookte zalm lasagne met gerookte wortel en groene groenten.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!