Broodtrommels

Een salade mee naar school

Wanneer je kind de rust heeft om op school echt de tijd te nemen voor zijn lunch dan heb je mazzel. Want dan kun je extra uitpakken met een gezonde, mooie en lekkere lunch. Je kind zal het ongetwijfeld waarderen. Mijn kinderen zijn hier nog net wat te ongedurig voor, maar zo nu en dan waag ik een poging. Ik geef ze dan een salade mee.

Een salade mee naar school

Dat hoeft natuurlijk niet perse zo’n giga bak te zijn zoals hieronder. Je kunt ook prima een klein bakje salade toevoegen aan je reguliere lunchtrommel. Zo went je kind er aan dat het ‘iets anders’ meekrijgt dan de klasgenootjes. Waar ik graag voor kies zijn salades van ingrediënten waar mijn kinderen dol op zijn. Een couscous salade van broccoli of bloemkool bijvoorbeeld. Natuurlijk aangevuld met heerlijke toppings. Of wat dacht je van een lekkere pastasalade? Daar smult ieder kind van! Of maak zoals ik deed een salade van sojaboontjes. Mijn jongste is hier dol op. Ik heb helaas nog geen toko in de buurt gevonden waar ze ongedopte sojaboontjes verkopen, maar recent trof ik deze gedopte sojaboontjes aan in het salade schap van de AH.

Heeft je salade een dressing nodig? Doe die dan in een apart bakjes, zodat alles knapperig blijft.

trommeltips-salade-lunch

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 5

Ingrediënten

  • 1 bakje sojaboontjes (175 gram)
  • stukje feta kaas
  • 1 el. granaatappelpitjes

Bereiding

1

Mix alle ingrediënten door elkaar en klaar ben je!

2

Wil je een dressing toevoegen? Stop deze dan in een apart bakje!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!