Avond eten

Zelf sushi maken – California rolls

Als wij sushi eten zitten daar altijd California rolls bij. Zo lekker vinden wij die. Ik zal maar meteen toegeven, dat wij dus altijd sushi bestellen. Ik weet natuurlijk best dat zelf sushi maken niet heel erg ingewikkeld is. Het nadeel van zelf maken, vind ik vooral de eenzijdigheid er van, ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik 10 verschillende soorten sta te maken. We hebben graag wat te kiezen als we sushi eten. Toch wil ik het recept voor deze California roll binnenkort graag eens proberen. Wat he, het zijn wel California rolls!

Stap voor stap California rolls maken

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 500 g sushirijst
  • 2 tl zout
  • 8 el sushiazijn
  • 240 g krabvlees
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup whisky
  • sap van 1⁄4 citroen
  • 1 avocado
  • 1 zakje krokante uitjes
  • 1 potje viseitjes
  • 4 norivellen
  • wasabi
  • sojasaus
  • gepekelde gember
  • cayennepeper

California rolls maken doe je zo

Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met 7,5 deciliter water en laat garen op een matig vuur zonder deksel.

Los het zout op in de sushiazijn. Stort de rijst in een grote schaal en doe er de sushiazijn bij. Meng voorzichtig. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt.

Laat de krab uitlekken. Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper. Meng de krab erdoor. Snijd de avocado in fijne plakjes. Leg de krokante uitjes op een ovenplaat.

Doe wat koud water in een kom. Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad. Bevochtig je handen met koud water en verdeel een dunne laag rijst over het norivel. Draai het vel met de rijst om en leg een streep krab in het midden. Bedek met plakjes avocado. Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel en rol het dicht van onder naar boven. Maak de andere rollen op dezelfde manier; haal er twee door de krokante uitjes en de andere twee niet. Snijd de rollen in plakken. Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes. Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.

Dit recept komt uit Jeroen Meus – 10 jaar Dagelijkse kost en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Jeroen Meus – 10 jaar Dagelijkse kost | Manteau | ISBN 978 90 223 3779 0

Of bestel online:

California rolls

Print Recept
Personen: 3 rollen Bereidingstijd: 20 min (+ tijd voor de rijst)

Ingrediënten

  • 500 g sushirijst
  • 2 tl zout
  • 8 el sushiazijn
  • 240 g krabvlees
  • 1 el mayonaise
  • 1 el ketchup whisky
  • sap van 1⁄4 citroen
  • 1 avocado
  • 1 zakje krokante uitjes 1 potje viseitjes
  • 4 norivellen
  • wasabi
  • sojasaus
  • gepekelde gember cayennepeper

Bereiding

1

Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met 7,5 deciliter water en laat garen op een matig vuur zonder deksel.

2

Los het zout op in de sushiazijn. Stort de rijst in een grote schaal en doe er de sushiazijn bij. Meng voorzichtig. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt.

3

Laat de krab uitlekken. Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper. Meng de krab erdoor. Snijd de avocado in fijne plakjes. Leg de krokante uitjes op een ovenplaat.

4

Doe wat koud water in een kom. Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad. Bevochtig je handen met koud water en verdeel een dunne laag rijst over het norivel. Draai het vel met de rijst om en leg een streep krab in het midden. Bedek met plakjes avocado. Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel en rol het dicht van onder naar boven. Maak de andere rollen op dezelfde manier; haal er twee door de krokante uitjes en de andere twee niet. Snijd de rollen in plakken. Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes. Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.

Extra notities

Dit recept komt uit Jeroen Meus – 10 jaar Dagelijkse kost en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl en voor een gezondere leefstijl naar www.kookgewoongezonder.nl

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!