Kookboeken

Chef het samen met tomaat | het mafste kookboek voor kinderen

Chef het samen met tomaat. De titel verraad het natuurlijk al een beetje. Dit boek gaat over tomaten. En niet zo’n beetje ook. Alle recepten in dit boek zijn gemaakt met tomaten. Super tof, want ik ben dol op tomaat! En mijn kinderen ook. En laat dat nu even mooi uitkomen want die kookboek is er speciaal voor kinderen.

chef het samen met tomaat

Chef het samen met tomaat

Chef het samen is een initiatief van Keet Smakelijk dat je wellicht kent van de eerdere kookboeken, de iPad-app Veggi Rider of van het platform Keet Smakelijk. Ik heb voor eigenaar Laura Emmelkamp eerder al recensies geschreven dus ik vond het bijzonder leuk dat ze bij dit nieuwe kookboek ook weer aan me dacht! Chef het samen met tomaat is anders dan de voorgaande Keet Smakelijk boeken. Verkocht Keet Smakelijk groente voorheen vooral met een mooi verhaal (denk aan groene asperges die drakenstaarten heten en soep met DIY ballen), Chef het Samen gaat een stapje verder. Dit kookboek is er echt voor kinderen. Kinderen gaan zelf de keuken in en aan het koken. Super leuk!

Ik weet zeker dat dit kookboek kinderen zal aanspreken. De schrijftaal is duidelijk gericht op kinderen, maar is zeker niet kinderachtig. De recepten zijn dat evenmin. Pasta puttanesca, knapperige loempia’s, hartige muffins, homemade ketchup en linzen-kastanjesoep met zongedroogde tomaat, om maar eens wat recepten te noemen.

De uitleg hoe een gerecht gemaakt moet worden zie je terug op stap voor stap foto’s in stripvorm. Natuurlijk zit er, net als in een echt stripboek, ook een flinke schep humor dit kookboek. Erg leuk gedaan! Wij maakten de tomaten basissaus en de ketchup uit dit boek, de recepten deel ik deze week met je. Hieronder komen de linkjes te staan. Kun je deze tomatenrecepten mooi eerst uitproberen alvorens je dit kookboek voor je kind koopt. Want hoe fijn zou het zijn als jouw kind ook eens kookt?! Niet alleen voor jou, maar ook voor je kind, want je kind kan vaak al meer dan je denkt!

>> Probeer het recept voor tomaten basissaus

>> Probeer het recept voor ketchup zonder suiker

Naast tomaten recepten vind je ook nog informatie over de geschiedenis van de tomaat, kooktips, foodhacks en kweektips terug in dit kookboek.

Chef het samen met tomaat | Uitgever Keet Smakelijk | ISBN 9789081439633 | € 14,95

Koop bij bol.com

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!