Kookboeken

Makkelijk en snel, iedere maaltijd binnen 30 minuten op tafel

Brenda Hoff, foodblogger bij Brenda Kookt, heeft haar 2e kookboek uitgebracht. Na Snelle klassiekers met een twist gaat ze met Makkelijk en snel wederom als een wervelwind door de keuken.

60 laagdrempelige lekkere recepten die binnen 30 minuten op tafel staan. Van complete maaltijden tot verrassende spektakelstukken die het goed doen op een feestje of in het weekend.

makkelijk en snel kookboek brenda hoff

Makkelijk en snel kookboek

Makkelijk en snel is vooral een kookboek met lekkere verse en gezonde maaltijden voor elke dag. Brenda Hoff laat in dit toegankelijke kookboek zien dat maaltijdsalades, eenpansgerechten en ovengerechten eigenlijk de basis zijn van snel en makkelijk koken. De simpele spektakelstukken springen er wat mij betreft bovenuit in dit kookboek. De Carpacciorollade van bavette, een Cordonbleu gehaktbrood, Hele zalm met citroen-kruidenkorst, Kabeljauwrol met spek en de Pompoengalette met salie zijn allemaal prachtige gerechten (deze gerechten staan niet binnen 30 minuten op tafel staan, in verband met langere oventijden). De bijgerechten, toetjes (niet perse gezond) en dips en sauzen maken Makkelijk en snel tot een compleet kookboek. Hoe leuk uitgebreid koken ook is, de meeste dagen moet er toch snel wat op tafel komen.

Conclusie: Wanneer je eens een keertje wat anders wilt eten dan je eigen routinegerechten waar je regelmatig op terug grijpt, dan is Brenda’s 2e kookboek Makkelijk en snel een fijne inspiratiebron om nieuwe routinegerechten te ontdekken. Ook is het erg prettig dat je niet naar tig verschillende winkels hoeft voor de ingrediënten, want deze zijn eigenlijk allemaal wel in de supermarkt te vinden. De spektakel stukken uit dit boek zijn dikke aanraders, maar zijn niet perse snel te noemen. Van de 60 gerechten staat bijna de helft niet binnen 30 minuten op tafel, een andere titel was daarom wellicht passender geweest. Lekker koken kost soms gewoonweg wat meer tijd of geduld dan een halfuurtje.

Bestel bij je boekhandel: Makkelijk & snel – Brenda Hoff | Edicola | ISBN 9789493201149

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!