Bijgerecht/ Salade

De lekkerste courgette salade komt uit eigen keuken!

Courgettes zijn echte allemansvrienden. Ze hebben een vrij subtiele smaak en passen daardoor overal bij. De meeste kinderen vinden courgette best lekker. Alleen weten ze dat soms zelf nog niet. Sinds ik courgette presenteer als spaghetti slierten, eten mijn kinderen het zonder mokken. Zelfs rauwe courgette gaat er in als zoete koek! Wie had dat gedacht.

Courgette recept voor kinderen

Deze courgettesalade is heerlijk als maaltijd salade. Ik serveer hem dan met een stukje brood erbij (wij zijn nu eenmaal echte broodmonsters). Ook bij een barbecue is deze salade een welkome gast. Ook als je heel snel iets gezonds op tafel wilt zetten is dit gerecht echt ideaal. Binnen 10 minuten heb jij een gezonde, voedzame en lekkere maaltijd klaar staan. Voeg er gewoon ingrediënten aan toe die jullie lekker vinden of kies voor een dressing waar je kinderen dol op zijn. Zoals gezegd: courgette is een allemansvriend. Gewoon proberen dus deze salade. 

Zijn je kinderen nog niet zo dol op salades? Probeer dan eens een beetje gewone spaghetti te vervangen door courgetti (in slierten gedraaide/gesneden courgette). Gewoon je reguliere pastasaus er over doen en serveren alsof het gewoon spaghetti is. Ik weet zeker dat je kind dat heerlijk zal vinden!

Courgette recept voor kinderen

Rauwe courgette salade

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 10

Ingrediënten

  • 3 middelgrote courgettes (gebruik wat meer wanneer je kleine courgettes hebt, hoe kleiner hoe smaakvoller!)
  • 250 gr. cherrytomaatjes gehalveerd
  • 100 gr. fetakaas gebrokkeld
  • olie en azijn
  • peper en zout

Bereiding

1

Maak een dressing van de olie, azijn en specerijen.

2

Snijd de courgettes met behulp van een spiraalsnijder in slierten.

3

Besprenkel de courgetteslierten met de dressing en hussel met schone handen door elkaar (de smaak kan zoeven intrekken).

4

Garneer de salade met de cherry tomaaties en de fetakaas.

Extra notities

TIP: Heb je geen spiraalsnijder? Schaaf de courgettes dan met een kaasschaaf in linten.

Courgette weetje: Courgettes zijn een goede bron voor vitamine C en foliumzuur. Courgette bestaat voor 94 procent uit water. Het is daarmee een van de meest caloriearme groenten.

courgette-recept-voor-kinderen

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!