Bijgerecht

Geroosterde worteltjes met sinaasappel & tijm

Kleurrijke bijgereechten zijn altijd een welkome aanvulling op een goed gedekte en gevulde tafel. En laten we eerlijk zijn, een extra portie groente om uit te kiezen, is al helemaal niet verkeerd. Deze geroosterde wortelen krijgen een mooie glanslaag door de honing. En lekker dat ze zijn!

geroosterde wortel met honing

Geroosterde wortel met honing

Bijgerecht voor 4 personen – bereiden 10 minuten + ca. 30 minuten oventijd

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 500 g bospenen, schoongeboend
  • 30 g boter
  • het sap van 1⁄2 onbespoten sinaasappel, plus de schil, met een dunschiller in lange repen gesneden
  • 3-4 takjes tijm, plus extra ter garnering
  • 2 el honing
  • zeezoutvlokken, ter garnering

En zo maak je zelf geroosterde wortel

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °c.
  2. Doe de bospenen, boter, het sap en de repen schil van de sinaasappel samen met de tijm in een braadslee waarin de wortels in een enkele laag passen. Dek de braadslee strak af met een dubbele laag aluminiumfolie.
  3. Zet de braadslee in de oven en rooster de wortels 20 minuten.
  4. Haal de braadslee uit de oven en verwijder de folie. Sprenkel de honing over de wortels.
  5. Verhoog de oventemperatuur naar 210 °c. Rooster de wortels nog 10 tot 15 minuten tot de randjes beginnen te karamelliseren; controleer ze een of twee keer.
  6. Leg de wortels op een serveerschaal. Garneer ze met de extra tijm, bestrooi ze met de zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper en serveer.

Dit recept komt uit Slow en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Slow| Good Cook| ISBN 9789 4614 32469

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!