Salade

Venkelsalade met ei en granaatappel

Als ik in een gezonde bui ben laat ik mijn brood ’s middags een keer voor wat het is en maak ik een uitgebreide salade voor mezelf. Dat is eigenlijk best snel klaar en het geeft me een voldaan wat-ben-ik-toch-gezond-bezig gevoel. De zoete, dropachtige geur van venkel lijkt een beetje op anijs. Deze salade maak ik vaak en ik blijf hem lekker vinden. Het anijsachtige van de venkel en het romige van de eieren gevolgd door de zoete smaakexplosie van de granaatappelpitjes, blijven me keer op keer verrassen.

Venkelsalade met ei en granaatappel

Venkel kun je prima rauw eten net als bleekselderij. Ik snijd beide groentes wel echt fijn anders blijf je kauwen. Je wat-ben-ik-toch-gezond-bezig gevoel moet natuurlijk wel leuk blijven.. De granaatappelpitjes maken deze salade echt compleet dus vergeet ze alsjeblieft niet. Een granaatappel schoon maken kost niet bijzonder veel tijd. Het geeft vaak wel een beetje een kliederboel. Daarom kies ik er voor om meerdere granaatappels schoon te maken zodat ik genoeg heb voor een paar dagen. Je hoeft zo’n granaatappel overigens niet te lijf te gaan met een pollepel. Ook onder water zoals ik dat weleens lees her en der is een beetje zonde van de smaak. Je kunt een granaatappel gewoon halveren, daarna breek je hem open door op het midden te drukken (vanaf de buitenkant). Vervolgens druk je de pitjes voorzichtig los. Ze zitten in clusters bij elkaar dus het gaat vrij eenvoudig. Dit opschrijven kost misschien nog wel meer tijd. En als je er echt geen zin in hebt koop je zo’n kant en klaar bakje, al ben je dan wel duurder uit..

Granaatappels zijn een goede bron van kalium en van vitamine C. Venkel levert je vitamine B, kalium en foliumzuur op.

venkelsalade

Venkelsalade met ei en granaatappel

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten

 • 1 venkel (ongeveer 200 gr.)
 • 2 stengels bleekselderij (ca. 100 gr.)
 • 2 ei hardgekookt
 • 2 lente ui
 • 1/2 granaatappel
 • 1 el. peterselie vers en fijn gesneden
 • 1 el. olie
 • 1 tl. witte balsamico azijn
 • 1 el. hummus
 • peper en zout naar smaak
 • 1 tl. mosterd

Bereiding

1

Snijd de venkel, bleekselderij en lente ui klein en doe ze in een saladebakje.

2

Giet er de olie en azijn over en mix zodat alles glanst van de dressing.

3

Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes, roer er de hummus, peterselie en mosterd door.

4

Mix het eimengsel door de venkelsalade.

5

Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6

Strooi er de granaatappelpitten over.

Extra notities

Granaatappels maak ik vaak per 2 of 3 schoon zodat ik meerdere porties heb. Het is bijvoorbeeld erg lekker in yoghurt of havermout! Op zondag eten we vaak gekookte eieren bij het ontbijt. Meestal kook ik er dan een paar extra zodat ik ze in de ochtend snel mee kan geven in de broodtrommel of al klaar heb liggen voor een snelle salade. In de koelkast blijven ze zeker een paar dagen goed.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!