Avond eten/ Lunch

Courgetti met mozzarella en amandelpesto

Als je snel iets gezonds op tafel wil zetten is courgetti een uitkomst. Courgette pasta koop je tegenwoordig gewoon in de supermarkt. Maar leuker is het om de courgette zelf tot slierten te draaien. Dat gaat bijzonder snel. Ook kinderen kunnen daar prima bij helpen. Je hebt er wel een spiraalsnijder voor nodig. Maar als je die eenmaal hebt aangeschaft, zul je zien dat je die heel vaak gaat gebruiken!

Courgetti recept met kaas en noten

Courgette in slierten zijn ook prima rauw te eten, bekijk deze courgette salade maar eens. Vind je dat rauwe (of koude) niet zo lekker, wok de courgetti dan kort in een beetje olie. Hussel geregeld en voeg er op het eind een paar scheppen homemade pastasaus of pesto bij. De geur alleen al zal je doen watertanden. Breng op smaak met zout en peper en serveer bijvoorbeeld met parmezaanse kaas (korst bewaren!), stukken mozzarella, geroosterde pijnboompitten of enkele geroosterde amandelen. Of maak de courgetti volgens het recept hieronder.

TIP: Courgette is een echte allemansvriend en kan goed met heel veel smaken. Gekarameliseerde uien met chorizo, tomaat met gehakt, garnalen of volledig vega, het kan allemaal. Kijk gewoon wat je in huis hebt, probeer en varieer!

courgetti-recept-met-kaas
courgetti recept met kaas en noten

Courgetti met mozzarella en amandelpesto Recept

Ingrediënten (2 pers.):

Zo ga je te werk:

Wok de courgetti kort in een beetje olie. Hussel geregeld en voeg er op het eind een paar scheppen van de zelfgemaakte pesto bij. Breng op smaak met zout en peper en serveer met stukken mozzarella en enkele geroosterde amandelen. Serveer eventueel met brood en de overige pesto.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!