Een fruit bowl ( alcoholvrij of niet ) is eigenlijk altijd wel een goede keuze. Kleurrijk, feestelijk, lekker en bijna iedereen houdt er wel van. Geweldig om te serveren in een grote saladekom met een soeplepel erbij tijdens een zomerfeest met vrienden. Vers, zoet en super gezellig!
Dit recept voor een fruitbowl (daft punch genaamd in kookboek Big Mamma’s) bevat alcohol, voor een alcoholvrij fruitbowl recept scroll je naar beneden! Een fruitbowl is echt heel eenvoudig zelf te maken. Zo uitgebreid als het recept hieronder hoef je het ook helemaal niet te doen, maar verschillende kleuren (en daarmee soorten fruit) maken je vruchtenbowl wel extra feestelijk.
Hier vind je nog meer recepten voor alcoholvrije drankjes.
Deze ingrediënten heb je nodig voor een fruit bowl met alcohol:
- 20 ijsklontjes
- 160 ml rhum agricole (Franse rum op basis van rietsuikersap)
- 120 ml Cubaanse rum
- 320 ml ananassap
- 120 ml grapefruitsap
- 280 ml Prosecco
- 4 zakjes chai thee
- 2 abrikozen, ontpit, in vieren
- 12 zwarte bessen
- flinke handvol blauwe bessen
- 8 kersen
- 6 frambozen
- 1 biologische citroen, in dunne schijfjes
- 1 biologische limoen, in dunne schijfjes
- 1 biologische sinaasappel, in dunne schijfjes
- 1 passievrucht, in vieren
- 1 bosje munt, alleen de topjes
- een paar bloemetjes van viooltjes
Zelf een fruitbowl maken doe je zo:
Doe de ijsklontjes in een grote glazen kom en schenk er de rhum agricole, Cubaanse rum, het ananassap, het grapefruitsap en de Prosecco over. Hang de chai theezakjes in de kom om 5 minuten te laten trekken. Haal de theezakjes uit de kom. Verdeel de abrikozen, zwarte bessen, blauwe bessen, kersen, frambozen, citroen, limoen, sinaasappel en passievrucht over de kom, wissel de kleuren en vormen af en versier met de munttopjes en viooltjes. Serveer koud.
Dit recept komt uit Big Mamma’s – cucina popolare (een review lees je hier) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Big Mamma’s – cucina popolare | Good Cook | ISBN 978 94 6143 2377
Of bestel online:
ALCOHOLVRIJ FRUIT BOWL RECEPT
Voor een alcoholvrije fruitbowl, vervang je alle alcohol door een gelijke hoeveelheid vruchtensap of fruitwater. Dus in het geval van bovenstaand recept heb je 560 ml sap/water nodig en komen de beide rums en de prosecco te vervallen. Houdt je van bubbels? Vervang dan een deel van het sap door een bruisende alcoholvrije drank.
Geen reacties