Drankjes

Winter cocktail : Melk en Honing

Warme melk met honing, ik kreeg het als kind regelmatig als slaapmutsje. De ‘honing’ in dit recept is Bénédictine, een Franse likeur die met een geheime mix van kruiden en specerijen gemaakt wordt. De likeur zou verzachtende eigenschappen hebben, vooral bij hoest en zere keel, en als we de geschiedenis van het drankje moeten geloven, is het in de zestiende eeuw door benedictijner monniken bedacht als gezond elixer.

Maar sommige mensen denken dat Alexandre Le Grand, die in 1860 Bénédictine begon te produceren, het verhaal heeft verzonnen om zijn likeur aanzien en een leuk verhaal mee te geven. Kan ook best, tegenwoordig heet dat marketing. Geneeskrachtig of niet, de weelderige smaak van Bénédictine past perfect bij melk. Zo heb je een heel troostrijk avonddrankje.

Cocktail recepten (..)

winter cocktail warme melk en honing

Zelf een cocktail maken met melk? Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 250 ml volle melk
  • 30 ml d.o.m. Bénédictine
  • 1 schijfje sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Zelf een warme cocktail met melk en honing maken:

Schenk de volle melk in een pannetje en warm al roerend op matig hoog vuur op tot de melk stomend heet is en net begint te borrelen. Schenk de Bénédictine in een hittebestendig glas of hittebestendige beker en schenk de hete melk erbij. Roer, garneer met een schijfje sinaasappel en een kaneelstokje en dien op.

Dit recept komt uit Winter Warmers – 60 knusse cocktails voor koude dagen en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Winter Warmers | Good Cook | ISBN 978 94 6143 262 9 | NUR 447

Of bestel online:

recepten winter cocktails

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!