Hapjes en snacks

Knapperige chocolade snack met gepofte bruine rijst

Ben je op zoek naar een snack die energie geeft zonder dat daar al te veel suiker aan te pas komt? Kies dan eens voor deze knapperige bruine rijst snack met chocolade. Klinkt misschien niet al te sexy maar is wel ongelooflijk lekker. En om nog maar een pluspunt te noemen je hoeft er bijna niets voor de doen en je hebt maar twee ingrediënten nodig.

Uiteraard kun je deze snack maken zoals je wilt. Voeg wat extra noten of homemade cruesli toe of leef je uit met een mix van gedroogd fruit, havermout en zaden. Ik koos voor een super snelle variant. Eigenlijk vooral omdat ik gesmolten chocolade overhield na het maken van deze volkoren kruidnoten. En ik me af stond te vragen wat ik daar mee zou doen.

Gepofte bruine rijst snack met chocolade

Weggooien van ingrediënten die ik overhoud vind ik zonde. De kom uitlikken was in dit geval net iets te veel van het goede. Dus besloot ik er wat gepofte bruine rijst door te gooien en het daarbij te laten. Het mengsel heb ik in een bakvorm gedaan en hard laten worden in de koelkast.

brown rice snack

Pure chocolade bevat antioxidanten, ijzer, magnesium en kalium. Hoe puurder (70% en hoger) de chocolade hoe beter. Maar let wel op want pure chocolade bevat ook veel calorieën en vetten.

Pure chocolade en gepofte rijst. Makkelijker wordt het niet. Op Pinterest vind je heel veel van dit soort brown-rice-puffs dus laat je daar vooral door inspireren! Zie hieronder het resultaat. Zie er niet echt uit als een wat-doen-we-met-de-restjes-koekje toch?

chocosnack gepofte bruine rijst

Geen idee wat je nog meer met gepofte bruine rijst kunt doen? Zelf geroosterde krokante muesli maken bijvoorbeeld. Ik gebruik het merk Smaakt dat te koop is bij de Jumbo.

[magicactionbox]

Gepofte bruine rijst snack met chocolade

Print Recept
Personen: wat je wilt Bereidingstijd: 15

Ingrediënten

  • gepofte bruine rijst
  • pure chocolade (ik gebruikte een mix van 70-85%)

Bereiding

1

Smelt de chocolade aux-bain-marie of in de magnetron.

2

Voeg de geposte bruine rijst toe en roer door. De hoeveelheid is uiteraard afhankelijk van de hoeveelheid chocolade. Je kunt er best een heleboel door doen hoor. Als alles korrels een dun laagje chocolade hebben is het goed en blijven ze aan elkaar plakken wanneer alles is afgekoeld.

3

Vul een bakblik (bedekken met bakpapier is handig!) met het chocoladerijst mengels en druk aan met een lepel.

4

Zet een minuut of 10 in de koelkast of net zolang totdat het hard is.

Extra notities

Ik gebruik vaak restjes dus exacte hoeveelheden zijn niet zo belangrijk bij dit recept. Wanneer alle rijst een dun laagje chocolade heeft is het goed. Je kunt beginnen met ca. 50 gram chocolade en dan steeds wat rijst toevoegen.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!