Geroosterde bloemkool heeft zoveel meer smaak dan gekookte bloemkool. In deze salade geeft de geroosterde bloemkool de salade stevigheid. Samen met wortel, kikkererwten en avocado is het een complete maaltijdsalade.
Een salade van geroosterde bloemkool met kikkererwten en avocado
Recept voor 4 personen, bereidingstijd 15 minuten + 20 minuten oventijd
Deze ingrediënten heb je nodig:
voor de geroosterde bloemkool salade:
- 500 g bloemkool, in roosjes
- ½ tl paprikapoeder
- ½ tl gedroogde oregano
- 200 g wortelen, in plakjes
- 300 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 150 g rucola slamelange
- 1 avocado, in partjes
- 4 stengels lente-ui, in ringen
- 5 g verse peterselie, fijngesneden
- 80 g feta, verkruimeld
- 2 el olijfolie
- Snuf zout
Voor de dressing:
- 2 el. olijfolie
- 1 tl citroensap
- 1 el honing
- 1 el mosterd
- 1 el appelazijn
- Zout en peer naar smaak
Zo maak je een geroosterde bloemkool salade:
Stap 1 – Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Stap 2 – Meng de bloemkoolroosjes met paprikapoeder en oregano. Verdeel de bloemkoolroosjes samen met de wortel en kikkererwten over de bakplaat. Besprenkel alles met olijfolie en breng op smaak met zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.
Stap 3 – Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4 – Verdeel de rucolamelange over een grote schaal. Verdeel hierover de geroosterde bloemkool, wortel en kikkererwten. Giet de dressing erover.
Stap 5 – Leg de partjes avocado erop en bestrooi als laatste de salade met lente-ui, peterselie en feta.
TIP: Heb je niet zoveel tijd om te koken? Rooster de bloemkool, kikkererwten en wortelen eerder en bewaar de geroosterde groenten in een afgesloten bakje in de koelkast.
Dit recept komt uit Makkelijk & snel , een review lees je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Makkelijk & snel – Brenda Hoff | Edicola | ISBN 9789493201149
Of bestel online:
Geen reacties