Voor een goede risotto hoef je volgens Brenda Hoff niet eindeloos te roeren. Zij maakt haar citroenrisotto met gerookte zalm, courgette en doperwten. Lekker!
Recept risotto met citroen en gerookte zalm
Recept voor 4 personen, bereidingstijd 35 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 1 liter groentebouillon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 350 g risottorijst
- 1 citroen, rasp en sap van 1/2 citroen
- 100 g doperwten
- 50 g parmezaan, geraspt
- 300 g gerookte zalm, in snippers
- 50 g boter, om in te bakken
- zout en peper, naar smaak
Bereiding citroenrisotto:
Stap 1 – Verwarm de bouillon totdat het kookt en zet het vuur hierna lager.
Stap 2 – Verwarm de boter in een hapjespan en fruit hierin de uit met knoflook aan tot de ui glazig is.Doe dan de courgette blokjes erbij en bak deze nog een minuutje mee. Voeg de rijst samen met de citroenrasp toe en roer dit door tot de rijstkorrels glanzen van de boter.
Stap 3 – Doe 900 ml van de bouillon bij de rijst in de pan. Breng aan de kook en zet het vuur middelhoog. Doe de deksel op de pan en laat dit ongeveer 15 tot 18 minuten pruttelen. Roer het mengsel tussentijds twee keer door. Is de risotto te droog, voeg dan de overige bouillon nog toe en laat dit nog even mee verwarmen. (Hierna is de risotto plakkerig en zacht van de buitenkant met nog een lichte bite aan de binnenkant.)
Stap 4 – Voeg het citroensap en de doperwten toe en verwarm dit nog een paar minuten mee.
Stap 5 – Roer daarna de Parmezaanse kaan door de risotto, tot de kaas gesmolten is. Doe de snippers gerookte zal erbij en roer nog even kort door. Serveer meteen.
Dit recept komt uit Makkelijk & snel , een review lees je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Makkelijk & snel – Brenda Hoff | Edicola | ISBN 9789493201149
Of bestel online:
Geen reacties