Avond eten

Carpaccio rollade van bavette

Deze rollade van een groot stuk bavette, is gevuld met de traditionele ingrediënten van een carpaccio. Een mooi stuk bavette vullen met groene pesto, zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, kappertjes en oude kaas, resulteert in een spectaculair stuk vlees op tafel. Lekker!

Carpaccio rollade bavette vullen

Carpaccio rollade van bavette

Recept voor 4 personen, bereidingstijd 15 minuten + 100 minuten oventijd

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 650 g bavette
  • 3 el pijnboompitjes, geroosterd
  • 4 el groene pesto, evt. zelfgemaakte pesto
  • 3 el semi-zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 1 el kappertjes, fijngesneden
  • 100 g oude kaas, geraspt
  • 40 boter, om in te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Extra nodig:

  • Keukentouw
  • kerntemperatuurmeter

Bavette vullen tot carpaccio rollade:

Stap 1 – Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2 – Maak de bavette wanneer je deze uit de koelkast haalt direct schoon door de vliesjes eraf te snijden. Snijd de bavette in de lengte door, maar snijd niet helemaal los. Vouw daarna de bavette open zodat een grote lap vlees ontstaat. Laat de bavette even op kamertemperatuur komen.

Stap 3 – Bestrooi het vlees met zout en peper. Besmeer de lap vlees met de groene pesto. Verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, kappertjes en oude kaas.

Stap 4 – Rol de lap bavette in de lengte op tot een mooie, lange rol. Knoop de rol met keukentouw vast zodat de rol in model blijft.

Stap 5 – Verwarm boter in een grote koekenpan. Braad de gevulde bavette hierin rondom kort aan zodat het vlees rondom is dichtgeschroeid.

Stap 6 – Leg de carpaccio-rollade in een grote ovenschaal of braadslee en verwarm hem in de oven op 180 graden. Gebruik eventueel een kerntermometer om de bavette medium-rare (50 graden) of medium (54 graden) gebraden te krijgen. (Na ongeveer 100 minuten in de oven had deze bavette van 650 gram een kerntemperatuur van 50 graden)

TIPS: Laat de bavette eventueel opensnijden door je slager. Combineer de carpaccio-rollade met bijgerechten voor een volledige maaltijd.

Dit recept komt uit Makkelijk & snel , een review lees je hier, en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Makkelijk & snel – Brenda Hoff | Edicola | ISBN 9789493201149

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!