Drankjes/ Ontbijt

Van dit drankje krijg je snel weer energie

Deze verfrissende gezonde energiedrank drink je wanneer jouw immuunsysteem wel een oppepper kan gebruiken. De mooie gele kleur komt door de mango en de kurkuma. Die laatste is een sterke antioxidant en wordt al eeuwenlang gebruikt in de van oorsprong Indiase Ayurvedische leefstijl. Kurkuma is een van de gezonde specerijen met een geneeskrachtige werking dat heb je ongetwijfeld al eens gehoord.

In een geleend kookboek las ik dat zwarte peper de ontstekingsremmende werking van kurkuma versterkt. Peper zorgt er namelijk voor dat je lichaam de kurkuma veel beter opneemt. Na het drinken van dit energiedrankje voel ik mezelf gegarandeerd een stuk lekkerder. Het proberen waard dus. In dat zelfde kookboek (helaas weet ik de naam niet meer) stond ook een recept van een mango lassi. Ik baseerde er mijn recept op. Hier vind je nog meer gezonde, alcoholvrije drankjes en smoothies.

Een lassi is een soort milkshake die gebruikt wordt als middel tegen maag- en darmklachten. Klinkt niet heel sexy, maar is wel erg lekker.

Gezonde energiedrank – puur natuur met yoghurt en kurkuma

De yoghurt geeft dit drankje body. De gember zorgt voor extra pit en frisheid. Mango zorgt voldoende zoet, dus het toevoegen van extra suiker is niet echt nodig. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan nog een drupje honing toe. Liever vegan? Vergeet de honing en vervang de yoghurt door zelfgemaakte haverdrink of een andere zuivelvervanger.

natuurlijk energiedrankje kook gewoon

Natuurlijk energiedrankje met kurkuma

Print Recept
Personen: 2 Bereidingstijd: 5

Ingrediënten

  • 200 ml. volle yoghurt
  • 1 mango (schil en pit verwijderd)
  • 1 el. geraspte gember
  • 2 tl. kurkuma
  • zwarte peper
  • beetje water om te verdunnen

Bereiding

1

Doe alle ingrediënten (exclusief het water) in een blender (of gebruik het bakje van de staafmixer) en mix tot een glad drankje.

2

Voeg water toe wanneer het sapje te dik is en mix nog even.

Extra notities

TIP: In de zomer kun je in plaatst van water ook wat ijsblokjes gebruiken.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!