Drankjes

Zelf havermelk maken, lekker en goedkoop

Havermelk is een prima alternatief wanneer je zonder zuivel een smaakvol havermout ontbijtje wil maken. Natuurlijk kun je ook water gebruiken, maar dat is lang niet zo lekker. In de supermarkt is er inmiddels heel te kiezen op het gebied van havermelk. Maar waarom zou je melk met haver kopen als je het ook, heel eenvoudig, zelf kunt maken?

Het grote voordeel is natuurlijk dat je zelf bepaalt wat je er allemaal in doet. Additieven, die in veel kant-en-klare producten zitten, kun jij dus lekker achterwege laten. Een klein nadeel is dat het je tijd kost, maar dat kost een supermarkt bezoekje natuurlijk ook. Aan jou de keuze.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_5″]

Vegan zuivel

Het kookboek Vegan Zuivel laat je zien hoe smaakvol vegan zuivelproducten kunnen zijn. En hoe eenvoudig je ze zelf kunt maken. De recepten zijn bedoeld voor zowel de beginnende als de meer ervaren thuiskoks. Dus voor iedereen die meer over vegan zuivelproducten wil weten. Het kookboek staat vol met recepten voor vegan zuivelvervangers. Van yoghurt, tot kaas en van boter tot melk met dit boek vervang je eenvoudig alle zuivelproducten.

” Zelfgemaakte havermelk is absoluut het beste alternatief voor wie doorgaans kant-en-klare havermelk koopt, want het is veel goedkoper en lekkerder. Deze vegan melk is heerlijk in havermoutpap of een smoothie.”

Zo staat er in het kookboek Vegan Zuivel van Emelie Holm te lezen. In dit vegan kookboek leer je hoe je je eigen plantaardige melk, yoghurt, boter en kaas maakt. Een aanrader voor iedereen die wat vegan inspiratie zoekt om thuis toe te passen en nog niet zo goed weet waar te beginnen.

Omdat ik zelf dol ben op een havermout ontbijtje vroeg ik uitgever Good Cook of ik het recept voor havermelk mocht delen, zodat jij thuis straks ook heel eenvoudig zelf havermelk maakt.

Zo maak je zelf havermelk

Hieronder vind je het recept hoe je deze plantaardige melk zelf maakt. Meer dan een handje vol ingrediënten, een notenzak (of kaasdoek) en een blender heb je niet nodig. In de koelkast kun je de zelfgemaakte melk van haver een paar dagen bewaren.

Zelf havermelk maken, een eenvoudig en goedkoop recept
Zelfgemaakte havermelk uit Vegan Zuivel

Zelfgemaakte havermelk

Print Recept
Personen: 1 liter Bereidingstijd: 5 min.

Ingrediënten

  • 1,2 liter water
  • 115 gram havermout
  • beetje zeezout
  • 1/2 tl. vanillepoeder
  • snufje kaneel

Bereiding

1

Maal alle ingrediënten 1 minuut in de blender of totdat het een glad geheel is.

2

Schenk de inhoud van de de blender in een notenzak (of kaasdoek) die in (of over) een kom ligt.

3

Wring de zak (of doek) uit om de vloeistof in de kom te persen.

4

Schenk de melk in een schone fles met een goed afsluitbare dop.

5

Bewaar de melk in de koelkast en gebruik hem binnen drie dagen.

Extra notities

Dit recept komt uit het kookboek Vegan Zuivel - Emelie Holm

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!