Drankjes

Winter cocktail : Vin Chaud

Een après-ski is geen après-ski zonder minstens een glas Vin chaud op tafel, om de koude handen aan te warmen van een skiër die een dag op de lange latten heeft gestaan. Deze Franse versie van glühwein is minder zoet dan de meeste andere warme wijnen die in Europa worden gedronken en wordt subtiel op smaak gebracht met een hartig, licht vleugje drop.

Als je niet van drop houdt, laat je de steranijs achterwege of vervang je hem door een paar plakjes verse gember. Deze versie staat ongeveer 1 uur op heel laag vuur zodat de smaken zich mengen zonder dat er te veel alcohol verdampt. Je kunt het drankje een dag van tevoren maken en een nacht laten staan. Schep dan de sinaasappel en specerijen eruit, voeg verse sinaasappel, kaneel en steranijs toe en warm voor het opdienen zachtjes op.

Hier vind je nog veel meer cocktail recepten en andere recepten voor lekkere drankjes.

winter cocktail vin chaud

Recept voor Vin Chaud

Deze ingrediënten heb je nodig voor 6 glaasjes vin chaud:

  • 1 sinaasappel
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 100 g kristalsuiker
  • 750 ml rode wijn, zoals côtes du rhône
  • 75 ml cognac

Vin Chaud, minder zoet dan glühwein bereid je zo

Snijd de sinaasappel in vieren en duw in elke kwart een kruidnagel. Leg de sinaasappelkwarten in een grote pan en voeg het kaneelstokje, de steranijs en kristalsuiker toe. Schenk de rode wijn erbij. Zet de pan op matig vuur en warm op tot de wijn net begint te stomen maar niet borrelt; roer af en toe zodat de suiker oplost. Draai het vuur laag als de wijn goed heet is en leg het deksel op de pan. Verwarm 1 uur. Roer er na het uur de cognac door. Schep in hittebestendige bekers of glazen en dien op.

Dit recept komt uit Winter Warmers – 60 knusse cocktails voor koude dagen en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Winter Warmers | Good Cook | ISBN 978 94 6143 262 9 | NUR 447

Of bestel online:

recepten winter cocktails

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!