Een frittata is een geweldig gerechtje om left-over groente te verwerken. Bijna alles combineert wel goed met eieren. Je eet een frittata als ontbijt, lunch of avondeten. Het is eenvoudig te maken en supersnel klaar. Lekker en gezond niet te vergeten. Een blijvertje hier in huize Kook Gewoon. Deze gezonde frittata deel ik graag met je.
In het recept staat savooie kool, maar zoals gezegd kun je eigenlijk alle groente wel toevoegen. Frittata met boerenkool, spinazie, paksoi of witte kool is ook heerlijk. Heb je iets anders liggen? Dan doe je dat erin, gewoon proberen.
Recept voor een gezonde frittata
Voorbereidingstijd ca. 7 minuten, bereidingstijd circa 20 minuten. Recept voor 2 personen.
Deze ingrediënten heb je nodig voor een gezonde frittata:
- ½ à 1 venkelknol
- 250 g savooi = ¼ savooi
- 1 rode ui
- 1 teentje look
- 6 eieren
- 100 ml plantaardige melk
- 1 handvol zonnebloempitten
- olijfolie
- peper en Himalayazout
En zo maak je zelf een frittata:
- Pel de ui en snijd in ringen. Pel de look en snijd fijn. Breek de eieren in een kom, voeg de melk toe en klop los. Kruid met peper en zout.
- Was de venkel en de savooi. Verwijder de harde kern van beide groenten. Snijd in reepjes.
- Verwarm 2 el olijfolie in een grote koekenpan (met een deksel) op een middelhoog vuur. Voeg de uiringen, look, venkel en savooi toe en roerbak gedurende 5 minuten.
- Voeg het eiermengsel toe en zet een deksel op de pan. Laat gedurende 15 minuten garen op een laag vuur.
- Strooi de zonnebloempitten eroverheen en serveer recht uit de pan!
Dit recept komt uit Be fit be awesome 2 en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Be fit be awesome 2 | uitgeverij Vrijdag | ISBN 9 789460 019258
Of bestel online:
Geen reacties