Dit gerecht valt vast erg in de smaak. Zeker met bbq-weer in het vooruitzicht. Je maakt bloemkool hier eens op een totaal andere manier dan je gewend bent. Heerlijk op de barbecue, maar je kunt dit recept ook in de oven of in de pan maken. Dit recept is vegan.
Bloemkool van de bbq
Inmiddels weet je misschien al wel dat je met bloemkool best een hoop kanten op kunt. Misschien maakte je al eens bloemkoolrijst, een bloemkoolsalade of bloemkool ‘Al pastor’ style. Vandaag gooien we de bloemkool op de barbecue, en lekker dat dat is!
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 1 bloemkool
- scheutje olijfolie
- handvol verse koriander
En dit heb je nodig om de marinade te maken:
- 1 el kikkererwtenmeel
- 1 el tandoorikruiden
- 1/2 el kipkruiden
- 1 teen knoflook geraspt
- 1/2 tl verse gember geraspt
- 80 ml kokosroom
- 1 el limoensap
- peper en zout naar smaak
Zo maak je van bloemkool een Spicy Steak
- Snijd twee steaks van 2,5 cm dikte af in het midden van de bloemkool
- Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
- Coat de steaks aan beide kanten met de marinade en laat minstens 2 uur trekken.
- Doe wat olie op de grill en leg de steaks erop. Een grillplaat is handig. 10 minuten aan de ene kant. 8 minuten aan de andere kant.
- Werk af met enkele blaadjes koriander en drup er wat olieolie over.
KOOK TIPS: De ene barbecue is de andere niet. Houd de bloemkool goed in de gaten. Voor bereiding in de oven: bak 25 minuten op 220 graden. Van de leftovers van de bloemkool kun je soep, een salade of bloemkoolrijst maken.
Dit recept komt uit Het Duurzame Gezin en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Het Duurzame Gezin | Manteau | ISBN 9 789022 337110
Of bestel online:
Geen reacties