Bijgerecht/ Broodtrommels

Glutenvrij boekweitbrood recept

Boekweit is geen graan, het is een zaad. Geroosterde boekweit (kasha) is krokant en bijzonder lekker op een salade of door de yoghurt. Vandaag gaan we aan de slag met meel en vlokken van boekweit en er een brood mee bakken. Boekweit wordt min of meer op dezelfde manier gebruikt als graan, maar het bevat geen gluten. Daarom is dit brood ook geschikt voor mensen met een gluten intolerantie.

glutenvrij boekweitbrood recept

Glutenvrij boekweitbrood recept

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 160 g boekweitmeel
  • 60 sojameel
  • 50 g boekweitvlokken
  • 25 g gemalen psylliumvezels
  • 100 g zonnebloempitten
  • 30 g lijnzaad
  • 35 gram pompoenpitten
  • 7 g droge gist (glutenvrij)
  • 50 g appelmoes zonder suiker
  • 600 g koud water
  • Snuf zeezout
  • Ghee om in te vetten

Zo maak je zelf boekweitbrood zonder gluten:

  1. Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg. Stort het deeg in een met ghee ingevette bakvorm en bestrooi met een beetje boekweitvlokken.
  2. Laat ongeveer 2 uur rijzen.
  3. Bak ongeveer 75 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
  4. Laat het boekweitbrood zonder gluten afkoelen en rusten voordat je het aansnijdt.

Dit recept komt uit Homo Energeticus – het kookboek voor meer energie en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek en probeer enkele andere recepten uit.

Bestel bij je boekhandel: Homo Energeticus| Manteau | ISBN 9 789022 337127

Of bestel online: