Een carpaccio van ananas, daar maak je vast indruk mee! Dit dessert ziet er geweldig uit, is lekker zoet en ook fijn voor de lijn. Uiteraard is het ook als voorgerecht te eten, maar ik zou er zelf liever de maaltijd mee afsluiten.
Dit recept is glutenvrij en vrij van lactose.
Carpaccio van ananas
Deze ingrediënten heb je nodig (voor 4-6 personen):
- 1 verse ananas
- 1 tl. kruidenzadenmix met chocolade, kasha en kurkuma (85% cacao-goji)
- Stukje gemberwortel
- 1 verse chilipeper
- Olijfolie
- Sap en rasp van 1 limoen
- Eventueel gooibessen om te garneren.
TIP: als je kruiden-zadenmix niet hebt, kun je dit ook vervangen door wat rasp van pure chocolade (85%), een paar gehakte goij bessen, een paar kasha (geroosterde boekweit) korrels, enkele zonnebloempitten, en een snufje van de kruiden kurkuma, gember, komijn en kaneel.
Zo maak je zelf carpaccio van ananas:
- Schil de ananas en snijd de vrucht met een mandoline in flinterdunne schijfjes (anders is het geen carpaccio!)
- Leg mooi op een bord en strooi er de kruidenmix over.
- Rasp er naar smaak nog wat verse gember en chilipeper over.
- Server met een druk olijfolie, limoensap en -rasp. En eventueel nog wat extra gojibessen.
BELANGRIJK: Bij elk gerecht waar je citrusvruchten of de schil ervan gebruikt, kies je het liefste voor biologische vruchten!
Dit recept komt uit Funky Skinny Food en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek plus enkele andere recepten eruit.
Bestel bij je boekhandel: Funky Skinny Food | Manteau | ISBN 978 90 223 3717 2
Of bestel online:
Geen reacties