Avond eten/ Bijgerecht

Millefeuille van groente

Tover een waaier van kleuren op tafel! Deze millefeuille van groente is bijzonder kleurrijk en bevat 5 verschillende groenten. Super lekker en bijzonder mooi, zien eten doet eten. Dit wil je maken!

Een millefeuille verwijst naar het Franse woord voor duizend bladeren en is eigenlijk een Frans gebakje (een soort tompouce). De laatste jaren zie je deze term ook terugkomen voor gerechten met groente. Een groente millefeuille is dan ook niets anders dan een gerecht met heel veel laagjes (verschillende) groente. En als je die in een mooie volgorde legt, krijg je een heel indrukwekkend, kleurrijk en voedzaam gerecht!

vegetable millefeuille van groente glutenvrij vegetarisch
Kleurrijke groentemillefeuille met geitenkaas uit Funky Skinny Food

Zelf een kleurrijke millefeuille van groente maken:

Deze ingredi├źnten heb je nodig (voor 4 personen):

  • 320 gram kasha
  • 2 groene courgettes
  • 2 gele courgettes
  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 4 grote tomaten
  • Rolletje geitenkaas
  • 400 ml biologische tomatenpassata
  • Pittig gemberextract met tijm en salie
  • Peper en zout

TIP: als je het gemberextract niet hebt kun je het ook vervangen door geraspte gember en fijngesneden tijm en salie.

Zo maak je zelf een millefeuille van groente:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pof de kasha1 minuut in een hete pan. Voeg daarna water toe, zodat de kasha net onder water staat en doe het deksel op de pan. Haal na 1 minuut van het vuur. Laat enkele minuten naast het vuur afkoelen met het deksel erop terwijl je de rest van je gerecht klaarmaakt.
  3. Snijd alle groenten met een mandoline in gelijke, dunne plakken. De tomaten kun je beter handmatig met een mesje doen, net als de geitenkaas.
  4. Mix de tomatenpassata met het gemberextract en bedek hiermee de ovenschaal met een dikke laag.
  5. Leg zet de groenten er rij voor rij rechtop in, afgewisseld met de geitenkaas. Maak er iets moois van! Kruid evt. bij met peper en zout.
  6. Dek af met aluminiumfolie en zet voor 20 minuten in de oven.
  7. Haal het folie eraf en zet nog 20 minuten terug. Controleer geregeld of het niet te bruin wordt, want je gaat voor een waaier van kleur!
  8. Serveer de millefeuille van groente samen met de kasha.

Dit recept komt uit Funky Skinny Food en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek plus enkele andere recepten eruit.

Bestel bij je boekhandel: Funky Skinny Food | Manteau | ISBN 978 90 223 3717 2

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!