Hapjes en snacks

Hartige beignets met courgette

Deze hartige beignets zijn gemaakte met courgette. Ze zijn bijzonder geschikt als tussendoortje of lekker hapje. Ik vind ze vooral ook zo leuk omdat ze me aan vroeger doen denken.

Samen met mijn vader bakte ik jarenlang op oudjaarsdag oliebollen voor de hele buurt. Ruim 20 jaar geleden bakten wij al hartige oliebollen met o.a. kaas, spek en paprika. Ieder jaar bedachten we iets nieuws, maar altijd waren er hartige bollen. Beetje vreemd voor die tijd, maar bijzonder lekker! Vorig jaar zag ik ze voor het eerst terug bij een kaaswinkel in het dorp. Ik heb ze meteen gekocht, maar ze konden niet tippen aan die van mijn vader.

courgette beignets

Recept voor hartige beignets met courgette:

Recept voor 4 personen | bereidingstijd 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 200 g bloem
  • 30 g parmezaan, geraspt
  • 4 g gist
  • 1 el olijfolie
  • 2 eieren
  • verse munt
  • peper en zout

En zo maak je ze:

  1. Verwarm de friteuse tot 170 °C.
  2. Rasp de courgette. Meng er de bloem, parmezaan en gist door.
  3. Voeg de olijfolie en de eieren toe. Meng tot een samenhangend geheel.
  4. Breng op smaak met peper, zout en wat fijngesneden munt.
  5. Vorm met twee lepels quenelles van het beslag en bak de beignets 2 à 3 minuten in de hete olie.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

Geluk uit de ovenBake off Vlaanderen

Dit recept komt uit Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Ook in Vlaanderen kan men geen genoeg krijgen van bak-programma’s als Heel Holland Bakt. Bij onze zuiderburen heet het Bake off Vlaanderen en vorige week is het nieuwste kookboek met een heerlijke selectie van 50 recepten verschenen: Geluk uit de oven. Op mijn website deel ik een aantal heerlijke recepten uit dit boek. Misschien niet allemaal heel gezond, maar wel stuk voor stuk om van te smullen.

Het boek is een goede handleiding voor degenen met minder ervaring, maar minstens even verrassend voor wie zijn baksporen al verdiend heeft. Want naast de recepten biedt het boek ook vele tips en keukenwijsheden om misbaksels te vermijden. Een goed excuus om thuis fantastisch te gaan bakken.

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven | ISBN 978 9022 3375 78

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!