Een hartige taart – of quiche, net hoe je wilt – vinden wij erg lekker. Het ziet er aantrekkelijk uit en je kunt er van alles in (ver)stoppen. Groente dus ook. Daarnaast is het erg eenvoudig om te maken. Deze hartige taart variant maak ik met broccoli en zonder ei. Mijn kinderen zijn er dol op.
[et_bloom_inline optin_id=”optin_5″]
Quiche of hartige taart zonder ei
De meeste quiches die ik maak bevatten ei. Vandaag waren de eieren op, dus maakte ik er maar eens eentje zonder ei. En dat pakte verrassend goed uit! Wat ik zo fijn vind aan het maken van hartige taarten is dat het niet veel bereidingstijd kost en dat de oven het meeste werk doet. Je kunt zoals gezegd ook van alles kwijt in een hartige taart. Restjes groente bijvoorbeeld. Kortom: een fijn gerecht om een dag van te voren maken en even kort op te warmen in de oven. Oh en wanneer je quiche te bruin wordt, doe je er gewoon een stukje aluminium folie over wanneer je dat merkt.
KookGewoon Tip: Als er een restje overblijft kun je deze hartige taart prima meegeven in de lunchtrommel van je kind. Koud is deze taart namelijk ook erg lekker. Moet er natuurlijk wel een restje overblijven..
Verwarm de oven voor op 200 graden en leg drie bladerdeeg plakjes klaar om te ontdooien. Snijd de broccoliroosjes eraf en verwijder de harde stukken van de steel en snijd je in stukken. Stoom de broccoli in 10 minuten gaar. Halveer ondertussen de cherry tomaatjes en leg ze met de open kant naar boven op een met bakpapier beklede ovenschaal. Giet de broccoli af en maal deze met de geiten kaas fijn in het bakje van de staafmixer (ik doe dat in 3 delen). Bekleed een ingevet bakblik met het bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van je bakblik moet je mogelijk een extra plakje deeg gebruiken!) en prik er gaatjes in met een vork. Vul het bakblik nu met het broccoli mengsel Zet de broccoli taart in de oven net als de tomaatjes. De broccolitaart is in circa 20 minuten klaar. De tomaatjes haal je na circa 15 minuten uit de oven. Serveer de broccoli taart met de geroosterde tomaatjes er op. TIP: Snijd deze quiche (evt. nadat hij volledig is afgekoeld) in kleine stukjes en je hebt een heerlijk hapje voor bij de borrel!Hartige broccoli taart (zonder ei)
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
2 Comments
Drumles Den Haag
19 maart 2017 at 16:53Grappig….ik heb ook geen ei maar wil wel een quiche bakken. Toch bang dat hij uit elkaar zal vallen
Maike
19 maart 2017 at 17:21De geitenkaas (of andere kaas als je dat niet lust) houdt het geheel best aardig bij elkaar. Smakelijk eten!