Hapjes en snacks

Inspiratie voor het kerstdiner op school

Op de meeste basisscholen wordt er wel een Kerstdiner georganiseerd voor de kinderen uit de klas. Ook op de school van mijn kinderen. Alle ouders regelen dan een gerechtje voor een paar kinderen. Dat mag je kopen of zelf maken. Zo worden de kosten en taken van het Kerstdiner verdeeld en neemt ieder kind wat meer. Op deze manier zit er voor ieder kind wel wat lekkers bij. Mijn oudste dochter wilde graag een Kerstkrans van worstenbroodjes.

Kerstkrans van worstenbroodjes voor het Kerstdiner op school

Nu zijn worstenbroodjes mij niet vreemd, ik maak ze regelmatig, zie hier mijn recept Worstenbroodjes maken doe je zo. Maar een kerstkrans had ik er nog niet eerder mee gemaakt. Gelukkig pakte het goed uit, al zeg ik het zelf. Op internet vond ik enkele symbolische  betekenissen van de Kerstkrans welke natuurlijk bijzonder toepasselijk zijn. Een mooie keuze van mijn oudste dochter.

Symboliek Kerstkrans – Een kerstkrans ziet er niet alleen mooi uit als kerstdecoratie, het heeft diverse symbolische betekenissen. Een Kerstkrans is rond van vorm en heeft daarmee geen begin en geen eind. Symbolisch staat het dus voor de eeuwigheid en de liefde in het bijzonder. Wanneer je een Kerstkrans aan iemand cadeau geeft wens je de ontvanger volgens een oude traditie een goede gezondheid toe.

Voor mijn jongste dochter ga ik nog even verder met googelen, want haar Kerstdiner keuze viel op witte chocolademousse. Zou daar ook een symbolische waarde aan zitten?

kerstdiner op school ideetjes

Zo maak je van worstenbroodjes een kerstkrans

  • Maak worstenbroodjes volgens het recept Worstenbroodjes maken doe je zo
  • Bekleed een ovenplaat met bakpapier
  • Vorm van de worstenbroodjes een krans (zie foto hieronder) en zet vervolgens in de oven, ze bakken vanzelf aan elkaar vast.

breekbrood van worstenbrood

  • Haal de krans van broodjes uit de oven en versier met Kerstgroen (bijvoorbeeld eetbare rozemarijn) en een feestelijke strik.

worstenbrood kerstkrans maken

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!