Foodtalk/ Lifestyle

Kaas online bestellen

Kaas! Wie is er niet dol op. En je hoeft er tegenwoordig niet eens altijd meer voor op pad want kaas kun je prima online bestellen. Zeker als je weet wat je wilt hebben. Ik heb een aantal online initiatieven voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zelf kijken of en waar jij jouw kaas online bestelt.

online kaas bestellen

Boerenkaas via de brievenbus

De firma kaas bezorgt Nederlandse boerenkazen bij de mensen thuis en zorgt er met een uniek kaasabonnement voor dat de kazen van de boerderijen bij een breder publiek op tafel komen. De firma verstuurt echte boerenkaas op abonnementsbasis via de brievenbus. Liefhebbers hebben de keuze uit drie verschillende soorten: jong belegen, belegen en oud. Daarnaast kun je kiezen of je wekelijks of tweewekelijks een pakketje op de deurmat wil laten ploffen. Op de website staat dat het abonnement vrij opzegbaar is.

Uniek kaasabonnement bij de firma kaas

De boerenkaas wordt handgemaakt op de boerderij en is bereid met verse, rauwe melk van eigen koeien. Bovendien is de kaas op een natuurlijke manier gerijpt. Elke boer gebruikt hiervoor zijn eigen authentieke recept. 

firma kaas online

Ik heb een pakketje boeren belegen 48+ kaas mogen ontvangen van boerderij Koopman. De kaas zat in een leuk doosje en was keurig gevacumeerd. Ook zat er kaaspapier bij waar je de kaas in kun doen nadat je het plastic verwijderd hebt. Ik heb deze kaas op een borrelplank geserveerd. Mijn testteam vond het romig, zacht en niet te oud. Goedgekeurd dus!

Meer informatie:defirmakaas.nl

Kaasbox

Via Instagram zag ik pluk de kaas voorbijkomen. Pluk de kaas is een kaasbox die elke 2 maanden wordt thuisbezorgd.

Voor echte kaasliefhebbers en fijnproevers zeggen ze zelf. Dat moet ook wel want je hebt zelf geen invloed op wat je ontvangt. Pluk de kaas selecteert bijzondere binnen en buitenlandse kazen die je niet snel in de winkel zult vinden. Of ze daarmee de supermarkt of een kaaswinkel bedoelen laat ik in het midden. Ieder pakket bevat volgens mij 4 of 5 kaasjes voor op de borrelplank. Ideaal voor een borrelplank zijn een witte, rode, blauwader, geit of schaap en een harde kaas. Ik geloof dat ze hier iedere keer wel rekening mee houden. In principe is dit ook weer een online kaas abonnementsvorm, maar een mailtje volstaat om een pauze in te lasten of te stoppen schrijven ze op de website.

www.plukdekaas.nl

Kaas online bestellen

Mijn eigen kaasboer heeft ook een online kaaswinkel. Zelf ga ik graag naar het dorp waar hij eens in de week staat. Of ik app zijn collega of hij die dag bij me aan huis komt voor kaas.

kaasbestellen

Online heb ik ook al eens kaas van hem mogen ontvangen en dat beviel prima. Voordeel van deze webshop vind ik is dat er heel veel keuze is. En dat je gewoon een eenmalig bestelling kunt doen. Ook hier worden de stukken kaas gevacumeerd verzonden. Hier in huis zijn we dol op zijn biologische boeren kaas, oude geitenkaas en Stompetoren oud voor op brood. En uiteraard de Parmezaanse kaas voor bij de pasta.

www.kaasbestellen.com

Kaas cadeau door de brievenbus

Alhoewel het hier meer verpakking is dan kaas vind ik Say Cheese Today ook een erg leuk initiatief.

kaas cadeau

Vergelijk het maar met een bloemetje of stuk chocolade dat je online naar iemand stuurt. 180-200 gram kaas voor 9,95 is wellicht behoorlijk aan de prijs, maar het betreft hier een heel kaasje (wel veel korst dus) en een erg ludieke verpakking. Een keer wat anders.

www.saycheestoday.nl

TIP MIJ: Als jij nog een andere webshop weet waar het vooral om kaas gaat, hoor ik het graag!

kaas bestellen online

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!