Salade

Salade met geitenkaas

Van alle bereidingen met geitenkaas is een salade met geitenkaas wellicht het bekendste gerecht. Dankzij de vinaigrette en het fruit is deze geitenkaas salade op warme zomerdagen lekker fris. Perfect dus voor een instant vakantiegevoel.

salade met geitenkaas

Salade met geitenkaas | Recept voor 4 personen | Bereidingstijd : 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 stuks Crottin natuur (verse geitenkaas)
  • 2 peren
  • 1 el boter
  • 2 el honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 200 g spekblokjes
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 sneetjes rozijnenbrood
  • 100 g rucola
  • citroentijm (of een paar druppels citroensap)
  • peper en zout

Salade met geitenkaas bereid je zo:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de geitenkaasjes overlangs in tweeën en plaats ze op een ovenplaat met bakpapier. Bak ongeveer 8 minuten in de oven.
  2. Snijd de peren in partjes. Smelt de boter in een pan en bak de partjes peer 2 minuten per kant.
  3. Voeg de honing en balsamicoazijn toe. Laat even karamelliseren.
  4. Bak de spekblokjes knapperig in een andere pan.
  5. Hak de bladpeterselie fijn en meng met de olijfolie en wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout, maar wees matig met het zout aangezien de spekblokjes en geitenkaasjes ook al zout smaken.
  6. Rooster het rozijnenbrood in een broodrooster of in de oven. Snijd de sneetjes in reepjes.
  7. Schik de peertjes en de geitenkaasjes op de borden. Voeg er een toefje rucola aan toe. Besprenkel met het sausje en bestrooi met wat citroentijm.
  8. Verdeel de krokant gebakken spekjes erover en leg het geroosterde rozijnenbrood erbij.

Dit recept komt uit Bij de Boer en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Bij de Boer – verhalen en recepten van trotse boeren | Manteau | ISBN 978 9022 337 783

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!