Drankjes/ Kookboeken

Limonade – The Holy Kauw Company + recept Ginger beer

Wellicht ken je Mireille en Arno aka The Holy Kauw Company van de gelijknamige blog of het kleurrijke Instagramaccount. Zo niet, dan snel even kijken! Online prijzen hun volgers de culinaire creaties en schreeuwen ze al jaren om een Holy Kauw kookboek. Gelukkig is dat in de maak. Voor nu moeten we het doen met het Limonade boek. Zo heet het eerste Holy Kauw Company boek namelijk. Het bevat enkel alcoholvrije (!) drankjes voor volwassenen. En dat is echt niet zo’n straf als je in eerste instantie misschien denkt..

kookboek limonade onloine bestellen

Wat te drinken als je niet drinkt?

Natuurlijk weten we allemaal wel dat alcohol niet zo goed voor je is. Persoonlijk vind ik het alleen best een uitdaging om een smaakvolle vervanging te vinden van dat sprankelende glas witte wijn of die heerlijke G&T. Een boek met alcoholvrije drankjes is dus niet direct aan mij besteedt. Dacht ik. Totdat ik het Limonade boek van The Holy Kauw kreeg. Dat moest wel vol staan met stoere, sexy, smaakvolle drankjes. Toch? Ja, dat klopt.

De analoog genomen foto’s (van fotografe Hanke Arkenbout) en vormgeving van Studio 100 passen perfect bij de Holy Kauw stijl. De sfeer is spannend, stoer, sexy en maakt dat je graag een uitnodiging had gehad voor dit alcoholvrije feestje want je kunt de drankjes al bijna proeven. Maar helaas het feest is gevierd zonder ons, dus rest ons niets dan de recepten zelf uit te proberen. En dat doen we.

Review Limonade, alcoholvrije drankjes voor volwassenen – The Holy Kauw Company

Met het boek Limonade kun je a-la-minute en in no-time een alcoholvrije drank maken. Alle hoofdstukken uit Limonade bevatten namelijk een paar recepten die eenvoudig te maken zijn met ingrediënten die je wel op voorraad hebt. Datzelfde geldt voor het vijftal basisrecepten welke als siroop regelmatig terugkomen in de recepten. Meteen aan de slag dus, fijn!

De drankjes zijn ingedeeld naar smaak; zoet, zuur, fris, pittig, kruidig en hartig. Elke receptuur past op een bladzijde, dus geen ellenlange toestanden. Overal een sfeervolle foto bij met het eindresultaat en wanneer dit ontbreekt de belangrijkste ingrediënten. Passende namen als knock out, power flower iced tea, Rock Star, on a hot summerday of Macwater om er maar een paar te noemen, maken de drankjes in mijn ogen compleet.

Het praktisch register aan het eind van het boek maakt dat je de alcoholvrije drankjes, naast op smaak, ook kunt vinden op ingrediënt. Handig als je nog een ananas hebt liggen die op moet, of niet weet waar je dat restje zwarte thee voor kunt gebruiken. En vooral heel fijn om direct te bladeren naar drankjes die je favoriete ingrediënten bevatten. Verder staat er bij vrijwel ieder drankje ook nog een eet tip, want op een lege maag kun je beter niet drinken. Zelfs niet als er geen alcohol in zit. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven.

Limonade is een prachtig boek. Het heeft in mijn ogen maar 1 minpuntje. De titel Limonade. Die dekt de lading niet, het is te gewoontjes en dat zijn de recepten allerminst!

Alkauwholy, alcoholvrije drankjes voor iedereen had ik veel grappiger gevonden bijvoorbeeld. Maar wellicht moet je voor die titel eerst een borrel drinken. Mireille en Arno bewijzen met het boek Limonade in ieder geval dat alcoholvrij helemaal niet saai hoeft te zijn. Maar wees wel gewaarschuwd! Want deze drankjes zonder drank zijn zo lekker, dat ze best wel eens verslavend zouden kunnen zijn. Krijgen we dat weer..

Kookboek Limonade online bestellen:

Limonade | uitgeverij Snor | ISBN 978 94 63140 42 4 | €16,99

Ginger beer recept

Om je alvast een klein Limonade voorproefje te geven deel ik het Holy Kauw recept om zelf gemberbier te maken.

gemberbier zelf maken

Bovenstaand recept is met toestemming van de uitgever geplaatst op Kookgewoon.nl; receptuur The Holy Kauw Company, styling en fotografie Hanke Arkenbout.

Fizzy Ginger Pop (zelfgemaakt gemberbier zonder alcohol)

Print Recept
Personen: 6 glazen Bereidingstijd: 10 min.

Ingrediënten

  • 150 gr. geraspte gember
  • 50 ml. limoensap
  • 200 gr. honing
  • 1 liter handwarm water
  • 2 stengels citroengras, gekneusd
  • 1/4 tl. gist
  • extra nodig:
  • 1 schone plastic fles van 1,5 liter & trechter

Bereiding

1

Voeg de geraspte gember, het limoensap en de honing toe aan een kopje handwarm water en roer tot de honing is opgelost.

2

Roer nu de gister erdoor en giet het mengsel door een trechter in de fles.

3

Vul de fles met het handwarme water en doe het citroengras erbij.

4

Draai de fles goed dicht en laat op kamertemperatuur 24 uur gisten.

5

Zet de drank voor het serveren in de koelkast.

6

Draai de fles heel voorzichtig open (ontploffingsgevaar is groot!) en schenk in door een theezeef zodat de pulp niet meekomt in het glas.

Extra notities

Bovenstaand recept is met toestemming van de uitgever geplaatst op Kookgewoon.nl; receptuur The Holy Kauw Company, styling en fotografie Hanke Arkenbout.

mocktail ginger beer alcoholvrij

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!