Kookboeken

Puur & Makkelijk Kookboek Cornersmith

Soms verdienen kookboeken een tweede kans. Dan worden ze opnieuw onder de aandacht gebracht met een nieuwe omslag en nieuwe naam. Zo ook Puur & Makkelijk een kookboek vol seizoensrecepten van Cornersmith. Ik schreef er 4 jaar geleden al eens over. Het is een van mijn lievelingskookboeken. Makkelijke seizoensrecepten van pure ingrediënten, heerlijk!

Sinds ik dit kookboek in mijn bezit heb, koop ik geen augurken meer in de supermarkt. Ik maak mijn komkommers nu altijd zelf in volgens het recept komkommers inmaken doe je zo. Geloof me; dat is echt zo veel lekkerder! En ook nog eens heel eenvoudig. Op mijn Pinterest feed wordt deze receptpin nog altijd veel bewaard, dus ik neem aan dat veel mensen het met me eens zijn.

puur makkelijk kookboek seizoensrecepten

Puur & Makkelijk kookboek seizoensrecepten

Smakelijke recepten voor ieder seizoen. Weg met de ingevlogen aardbeien in januari. Kook echt in het seizoen en profiteer van de pure smaken wanneer ze op hun best zijn. Dat is lekkerder, goedkoper en je eet vanzelf zeer gevarieerd. De filosofie van het Australische eetcafe en inmakerij Cornersmith spreek tegenwoordig steeds meer mensen aan. Hij luidt: kook alleen in het seizoen, koop lokaal en gebruik overschotten in plaats van ze weg te gooien. Helemaal in mijn straatje.

Seizoensrecepten uit Puur en makkelijk

Omdat het een van mijn lievelingskookboeken betreft vroeg ik de uitgever of ik enkele nieuwe recepten mocht delen. Uiteraard mag in dit lijstje ook een link naar ‘mijn’ augurken niet ontbreken, vandaar dat die er ook tussenstaat. Probeer ze eens uit, de recepten zijn eenvoudig en hier in huis stuk voor stuk blijvertjes. De aioli maak ik zelf altijd met extra knoflook en met gewone citroen. De koolsalade doet het heerlijk bij een bbq. Een de salade met courgette is voedzaam en ook nog eens zo gemaakt. (recepten komen zsm online!)

Bestel bij je boekhandel: Puur & Makkelijk | Good Cook | ISBN 978 94 6143 2384

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!