Boterhammen met mayonaise en ei is een van mijn guilty pleasures, waar je ook vooral niet te veel aan moet veranderen. Deze koolrabi salade met ei is een combinatie van twee van mijn favorieten. De eerste is citroenige koolrabi (iets dat ik graag op zichzelf in dit boek had gezet, ware het niet dat het maar drie ingrediënten bevat), het tweede is eieren met mayonaise. Die twee versterken elkaar enorm, dus ik ben heel tevreden met dit gerecht.
Recept voor 4 personen, bereidingstijd circa 15 minuten.
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 8 eieren
- 1 grote koolrabi of 2 kleintjes, geschild en in dunne plakken
- zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper
- sap van 1 biologische citroen
- extra vergine olie,
- als dressing 2-3 el mayonaise, zelfgemaakt of van goede kwaliteit
- een kleine handvol tuinkers
- 200 g gerookte makreel, in grote stukken
- knapperig brood, om erbij te serveren
Koolrabi salade met ei maken? Zo ga je te werk:
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Laat met een schuimspaan voorzichtig de eieren in het kokende water zakken en kook ze in zacht kokend water 61⁄2 minuut.
- Doe de eieren in een kom ijskoud water en laat ze 5 minuten afkoelen voor je ze pelt.
- Verdeel de plakken koolrabi over een grote schaal, laat ze iets overlappen. Bestrooi royaal met zeezoutvlokken, besprenkel met het citroensap en een beetje olijfolie. Verdeel 16 kleine kloddertjes mayonaise over de koolrabi (een kloddertje voor ieder half ei). Halveer de gepelde eieren en leg ze op de mayonaise. Breng de eieren op smaak met zout en peper en garneer met de tuinkers. Verdeel tot slot de makreel over de schaal en serveer met knapperig brood.
Dit recept komt uit Salad Days en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Een review van kookboek Salad Days lees je hier.
Bestel bij je boekhandel: Salad Days | Good Cook | ISBN 9 789461 432308
Of bestel online:
Geen reacties