Kookboeken

Salad Days – salades die je iedere dag wil eten

Een salade is veel meer dan alleen een paar blaadjes sla, tomatenpartjes, schijfjes komkommer en een ei. En vooruit een dressing. Welnee, salades staan al enige tijd op zichzelf. Het zijn allang geen sidekicks of bijgerechten meer maar veelal kleurrijke maaltijden op zich. Ook kookboek Salad Days laat zien dat salades veel meer in hun mars hebben. Vooral als je ze op de juiste manier samenstelt. Ik geef je wat voorbeelden.

Salade samenstellen

Voor salades bestaan geen regels. Je kunt ze zo saai of bijzonder maken als je zelf wil. Een mooie salade bevat verschillende structuren, dus iets zachts en iets knapperigs. Verschillende smaken, iets zoet, zouts, zuurs en bitters. Verschillende kleuren en smaakcombinaties. Salad Days laat zien dat sommige salades, zoals bijvoorbeeld salades met granen, er enorm op vooruit gaan als verschillende smaken even aan elkaar kunnen wennen. En wat ik misschien nog wel het allerleukste vind is dat dit salade kookboek ook laat zien dat een salade echt niet alleen voor in de zomer is. Ze kunnen het hele jaar door! Is dat even fijn, want ik ben dol op salades.

recepten salad days

Conclusie: De door foodstylist Ajda Mehmet ontwikkelde recepten in dit kookboek lijken me stuk voor stuk heerlijk. Ik heb er al heel wat op mijn lijstje gezet om te gaan proberen. Ook de fotografie is prachtig. Anders dan anders vind ik. Ik kan er niet precies mijn vinger op leggen, maar het geeft me het gevoel of ik aan de andere kant van de tafel zit. Uiteraard zijn de salades gezond. Want ze zijn gemaakt met groenten en fruit als basis. Maar ze zijn veel meer dan dat. De salades uit Salad Days zijn fris, verrassend, vol leven, kleurrijk en sexy. Daar wil je er iedere dag wel een van eten. Dikke aanrader dit kookboek.

5 saladerecepten uit het Salad Days kookboek om zelf te maken:

Bestel bij je boekhandel: Salad Days | Good Cook | ISBN 9 789461 432308

Of bestel online:

salad days kookboek

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!