Kookboeken

Makkelijke keto recepten – Keto in 5

Keto dieet of ketogeen dieet, je hebt er vast al wel eens iets over gehoord. Misschien heb je het zelfs al wel eens uitgeprobeerd. Het is op dit moment in ieder geval enorm populair om een zogenaamd koolhydraatarm dieet te volgen. Heeft het jouw interesse? Dan is het keto kookboek Keto in 5 misschien wel wat voor je. Keto in 5 geeft je 130 makkelijke recepten met slecht 5 ingrediënten. Allemaal koolhydraat arm, rijk aan vet en ketoproof.

Hier vind je alle keto recepten die passen in een ketogeen dieet.

Keto-dieet of ketogeen dieet, wat is het?

Is de hele keto-hype aan je voorbijgegaan? Speciaal voor jou onderaan dit artikel een snelle en korte uitleg wat het keto-dieet inhoudt. Mocht je er nog veel meer over willen lezen check dan ook dit artikel over een koolhydraatarm dieet of deze Engelse uitleg What is keto? Of lees de Keto ervaring van journalist Teun van Keuken die voor de Volkskrant iedere maand een ander dieet uitprobeert.

Wanneer je een ketogeen dieet wilt volgen is het volgende boek bijzonder praktisch. De waardes van je maaltijden zie je meteen visueel en zijn daardoor gemakkelijk te vergelijken.

Keto in 5 – kookboek met makkelijke keto recepten

Het kookboek Keto in 5 is geschreven door Jen Fisch, ook wel bekend als blogger Keto in the city. Als alleenstaande moeder met een tienerdochter hoopt ze met dit kookboek te bewijzen dat keto-koken helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is aardig gelukt.

Jen’s Keto in 5 recepten staan binnen 30 minuten op tafel. Zijn niet ingewikkeld, en ze hebben maximaal 5 makkelijk verkrijgbare ingrediënten (zout en olie niet meegerekend uiteraard). Jammer alleen dat de eerste drie recepten uit Keto in 5 meteen breken met die laatste regel.

Niet iedereen weet wat MCT-poeder of octaanolie is, en ook niet iedereen heeft al eiwitpoeder in de voorraadkast staan. Wanneer je dus niet verder kijkt dan de eerste drie recepten, haak je wellicht af. En dat zou jammer zijn want er blijven meer dan genoeg recepten over met ingrediënten die wel iedereen kent.

Ontbijten met amandelmuffins en roomkaas, een lunch van kipsaté met pindasaus, als avondeten hamburgers met pittige mayo en tussendoor ook nog een pikante gevulde eieren snack. Klinkt niet echt als een dieet toch?

Makkelijke keto recepten Keto in 5

Oordeel: Wanneer je het ketogene dieet wilt volgen is dit een prima kookboek met voldoende inspiratie om vet goed te eten. Verwacht echter geen kant-en-klare weekmenu’s en boodschappenlijstjes. Daarvoor moet je eerst zelf aan de slag. Keto in 5 bied je echter wel voldoende recepten om een maand lang gevarieerd ketoproof te eten. En als je die eerste maand dan doorgekomen bent, bieden de variatietips je nog veel meer inspiratie om door te blijven gaan met een ‘low carb, high fat’ levensstijl.

Wat ik zelf wel een beetje mis in dit kookboek zijn afbeeldingen. Ik telde er slechts 10, wat op 130+ recepten wellicht een beetje magertjes is.

Keto in 5 – Uitgeverij Spectrum

Bestel bij je boekhandel: Keto in 5| Spectrum | ISBN

Of bestel online:

Keto-dieet of ketogeen dieet
Het keto-dieet is een dieet waarbij je heel weinig koolhydraten (5%), veel gezonde vetten (70-75%) en maar een beperkte hoeveelheid eiwitten (20-25%) eet. Doordat je koolhydraten beperkt en suiker vermijdt gaat je lichaam in plaats van glucose (die koolhydraten en suiker die je niet meer neemt dus) vet verbranden (ketose, aha vandaar die naam!). Met het keto-dieet krijg je dus 70 tot 75 procent van je calorieën binnen in de vorm van vet! Dat klinkt als behoorlijk veel en dat is het ook, maar die hoeveelheid is nodig om van suikerverbranding over te gaan naar vetverbranding. Je lichaam heeft daar ongeveer een maand voor nodig. Je moet dit dieet dus langer volgen om er optimaal van te profiteren.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!