Avond eten

Palmharten salade met garnalen

Palmharten, ik moet eerlijk toegeven dat ik het nog niet eerder gegeten heb. Ik heb zelfs gegoogled of je het gewoon bij de supermarkt kunt kopen. Nee dus, zowel Jumbo als AH heeft het niet in haar online assortiment. Zelfs bij Ecoplaza vond ik het niet. Wellicht dat jij het wel bij een toco kunt kopen?

Mocht je palmharten nu net als ik ook niet kunnen vinden, vervang ze dan maar door artisjokharten. Ook harten, ook uit blik, en meestal ook niet heel lokaal. Prima vervanger dus.

Recept palmharten salade met garnalen

Dit recept komt uit het Gezond eten, gezond ouder worden Kookboek en dat is het logische vervolg op het boek Gezond eten, gezond ouder worden. In het vorig jaar verschenen Gezond eten, Gezond ouder worden beschrijft Eric De Maerteleire op basis van recent wetenschappelijk onderzoek de invloed van voeding en andere factoren op het verouderingsproces en vertelt hij wat je kunt doen om gezond(er) oud(er) te worden. Een leerzaam boek wanneer je wilt weten welke voeding er een cruciale rol speelt in het verouderingsproces. Het oorspronkelijke boek bevat geen recepten, dus een bijbehoren kookboek is een logisch vervolg.

In gezond eten, gezond ouder worden, heb je al kunnen lezen dat er niet één superingrediënt of één wondermiddel bestaat. Een gezonde levenstijl is het devies. Het kookboek is dan ook vooral gebaseerd op het mediteranne voedingspatroon. Met meer dan 85 lekkere recepten voor iedere dag lijkt een gezond oude dag meer dan haalbaar. En met superfoods als eieren, boerenkool, paddenstoelen, peulvruchten, olijfolie, zalm, zeevruchten, noten, appels… ook nog eens betaalbaar.

recept Palmharten salade

Bestel bij je boekhandel: Gezond eten gezond ouder worden kookboek | Manteau | ISBN 9 7890 2233 6922

Of bestel online:

Palmharten salade met garnalen

Print Recept
Personen: 2 Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten

  • 1 blik palmharten (400gr)
  • 1 of 2 avocado's
  • 1 pompoelmoes
  • 1 zakje kropsla of gemengde sla
  • 150 g grijze garnalen
  • sap van 1 citroen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

1

Snijd de palmharten in schijfjes, schil de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.

2

Snijd de bovenkant en de onderkant van de pompelmoes eraf met een scherp mes. Zet de pompelmoes op een snijkant en snijd nu van boven naar beneden de rest van de schil eraf. Snijd de pompelmoespartjes tussen de vliesjes uit en vang zoveel mogelijk sap op.

3

Doe de sla in een kom, samen met de avocado, de palmharten, de pompelmoes en de garnalen.

4

Maak een dressing van het citroensap, 2 eetlepels pompelmoessap, zonnebloemolie, mosterd, peper en zout. Voeg als laatste de peterselie toe. Roer goed en giet over de salade. Serveer meteen.

Extra notities

Dit recept komt uit Gezond eten, gezond ouder worden Kookboek en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!