Avond eten

Vegan pompoen masala

Dit is een vrije interpretatie van tikka masala, die behoorlijk de weg kwijt is van het origineel, maar prima op eigen benen kan staan. Zo gaat dat in het leven. Skip alsjeblieft de naan (..) niet. Waar moet je anders mee dopen? Nou?

Pompoen masala vegan

Recept vegan pompoen masala

Bereiding 40 minuten – recept voor 2 personen

Deze ingrediënten heb je nodig voor een vegan masala

  • 2 el olie
  • 2 el geraspte, verse gemberwortel
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 knoflooktenen, fijngesneden
  • 3 tl garam masala
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1⁄2 tl zout
  • 400 g flespompoen, schoon gewicht, in blokjes
  • 250 ml plantaardige yoghurt (neutraal)
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 400 g kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • 2 tl fijngehakte koriander, ter garnering
  • (bloemkool) rijst, om erbij te serveren
  • naan, om erbij te serveren (zie recept zelf naam maken)

extra nodig:

  • keukenmachine of staafmixer

Zo maak je stap voor stap een vegan tikka masala

  1. Gebruik een pan waar een deksel op past. Maak het eerste deel van de saus door 1 eetlepel van de olie in de pan te verhitten en daarin de helft van de gemberwortel, de ui en de helft van de knoflook aan te fruiten. Voeg na een paar minuten 1 theelepel van de garam masala toe, gevolgd door de tomatenblokjes, de theelepel kristalsuiker en een 1⁄2 tl zout. Voeg de pompoenblokjes toe en vervolgens 100 ml water. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur in zo’n 20 tot 30 minuten zachtjes garen.
  2. Maak intussen deel twee van de saus door de yoghurt met de rest van de gemberwortel, knoflook, 1⁄2 theelepel zout, 2 theelepels garam masala, de kurkuma, het chilipoeder en de tomatenpuree in een keukenmachine of met een staafmixer glad te pureren. Schep er de uitgelekte kikkererwten door.
  3. Voeg de yoghurtsaus toe aan de pompoen. Schep door. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
  4. Garneer met koriander, serveer met rijst en naan.

Dit recept komt uit Vegan Comfort van Milou van der Will en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Vegan Comfort van Milou van der Will | Good Cook| ISBN 9789461432612

Of bestel online:

Plantaardig comfort food met oosterse smaken

Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch.

Na de succesvolle titels Vegan East en Vegan Summer neemt Milou van der Will je mee naar haar winter- keuken. Vegan Comfort biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met (plof )fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaak- kokoscake met limoenmerengue.

Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. Met Vegan Comfort tover je het lekkerste comfort food op tafel met een oosterse twist.

recepten vegan comfort

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!