Als receptontwikkelaar ben je soms midden in de zomer aan het bakken en koken voor Kerst. Ik vind het zelf ieder jaar weer een uitdaging om een makkelijk feestelijk toetje op tafel te zetten. Liefs een dessert dat er mooi uitziet en vooraf kan klaarmaken. Zodat je het zonder stress op tafel en zelf ook heerlijk kunt genieten.
3 makkelijke en feestelijke toetjes om uit te kiezen
Voor Ekoplaza maakte ik afgelopen jaar deze feestelijke en makkelijke toetjes. Ik vind ze nog steeds super aantrekkelijk uitzien. En neem van mij aan, de smaak is voortreffelijk! Want naast recepten bedenken en bereiden is proeven uiteraard ook een geliefd onderdeel.
Thee tiramisu
In het recept voor deze feestelijke tiramisu gebruik ik nu eens geen koffie. In plaats daarvan maken we de tiramisu op smaak met thee. En dat is echt bijzonder lekker. Liever wel koffie? Probeer dan de klassieke tiramisu.
Schaaf wat krullen van de witte chocolade en zet apart. Verwarm 100 slagroom met de rest van de chocolade (in stukken) en met de steranijs er bij totdat de chocolade is gesmolten, blijven roeren. Laat afkoelen. Mix de mascarpone met de rest van de slagroom en klop er vervolgens het koude chocolade mengsel door (verwijder vooraf de steranijs!). Zet ondertussen sterke thee van 2/3 zakjes thee naar smaak (laat afkoelen en schenk hier evt. Scheutje likeur bij). Laat de lange vingers even weken en de thee/likeur. Serveer op bordjes of in 1 grote schaal met in laagjes lange vingers, mascarpone, lange vingers mascarpone, bestrooien met witte choco en poedersuiker. Zet desgewenst eerst even in de koelkast om te laten opstijven, in dat geval pas bestrooien net voor serveren. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nlThee tiramisu
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Blondies
Blondies en brownies zijn geweldig als nagerecht. Snijd ze wel wat kleiner dan je misschien gewend bent, dan blijft het een lekker toetje in plaats van een brok in je maag. Het recept van de deze makkelijke en feestelijke blondies vind je hier. Mocht je nu geen fan zijn van macadamia noten, vervang deze dan gewoon door een noot waar je wel van houdt. Top met een toef slagroom!
Luchtige Sinaasappelbavarois
Een fris toetje is na een lange zit vaak ook wel lekker. Een dessert hoort er gewoon bij met de feestdagen, vind ik. Hoeft helemaal niet groot te zijn wat mij betreft, dus pas de glaasjes die je voor dit toetje gaat vullen aan op de rest van de diner. Dit recept is super makkelijk, en je hebt er maar 4 dingen voor nodig. 5 als je de glaasjes meetelt. Bekijk hier het recept.
Geen reacties