Avond eten

Pasta puttanesca recept glutenvrij

Een topgerecht voor wie snel een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel wil toveren. Om dit gerecht glutenvrij te maken, kiezen we voor boekweitpasta.

Volgens Wikipedia werd de sugo (saus) alla puttanesca in de jaren vijftig uitgevonden door de eigenaar van een beroemd restaurant en nachtclub op het Italiaans eiland Ischia.

Dat ging zo: Op een avond zeurde een groepje klanten aan een van zijn tafels dat ze honger hadden. Het was tegen sluitingstijd en het restaurant had maar weinig ingrediënten over. Dus zei hij hen dat hij niet meer genoeg in huis had om hun een maaltijd te bereiden. “Facci una puttanata qualsiasi,” vrij vertaald: “Maak ons om het even welk hoerenzootje,” drongen de hongerige klanten aan. Er was niets anders meer dan vier tomaten, twee olijven en een paar kappertjes. Zo werden het de basisingrediënten voor de inmiddels bekende saus van spaghetti alla puttanesca.

pasta puttanesca recept glutenvrij
Pasta Puttanesca uit Funky Skinny Food

Pasta puttanesca recept glutenvrij

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 60 g ansjovis in extra vierge olijfolie
  • 100 g zwarte olijven
  • 3 tomaten
  • 8 appelkappertjes
  • Extra vierge olijfolie
  • Zwartepeper
  • Kruidenzout
  • 300 g boekweitpasta
  • Pecorino (de geitenvariant van parmezaanse kaas)

Zo maak je zelf pasta puttanesca:

  1. Pers de knoflook en snijd de uien in fijne ringen.
  2. Maak de peper schoon en hak in kleine stukjes
  3. Maak de ansjovis schoon en hak in grove stukken
  4. Verhit olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook, ui, peper en ansjovis in. Wanneer de ansjovis bijna gesmolten is, voeg je de zwarte olijven toe.
  5. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met de appelkappertjes toe aan de pan. Laat het geheel zo’n 15 minuten sudderen op laag vuur.
  6. Kruid naar smaak met peper en kruidenzout.
  7. Kook de boekweitpasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water zodat de pasta niet plakkerig wordt. Besprenkel met extra vierge olijfolie.
  8. Meng de pasta met de saus.
  9. Rasp er de pecorino over en serveer.

Dit recept komt uit Funky Skinny Food en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek plus enkele andere recepten eruit.

Bestel bij je boekhandel: Funky Skinny Food | Manteau | ISBN 978 90 223 3717 2

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!