Een mond vol, de titel van dit recept. Maar een heerlijke currysaus is altijd een goed idee! Lekker rijk van smaak en een fijne aanvulling op welk comfortfood dan ook. Misschien dat jij dit recept daarom heel vaak op tafel gaat zetten. Dit recept is glutenvrij en zonder lactose.
Soba noedels recept glutenvrij lactosevrij
Deze ingrediënten heb je nodig (voor 2 personen):
- 200 g sobanoedels
- Olijfolie
- 400 g skampi’s
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Peper en zout
- Sap van een limoen
- Groentebouillon
- Currypoeder
- 1 tomaat
- 2 tl kuzu (plantaardig bindmiddel voor saus)
- Bieslook
Zo maak je het:
- Kook de sobanoedels in een ruime hoeveelheid water met een scheutje olijfolie gedurende 3 tot 4 minuten en roer de hele tijd door de noedels. Spoel de noedels af met koud water tot ze zijn afgekoeld en tot het water er helder uitzit.
- Verwijder het darmkanaal van de scampi’s en spoel ze schoon met koud water.
- Snipper de rode ui fijn. Pel er pers de knoflook. Stoof in een scheutje olijfolie in de pan. Doe de scampi’s erbij. Kruid met peper en zout. Voeg wat limoensap toe.
- Voeg de groentebouillon en wat currypoeder toe.
- Snijd de tomaat in blokjes en voeg toe.
- Laat alles sudderen op hoog vuur. Zodra de skampi’s zijn opgekruld haal je ze uit de pan (als je te lang laat garen, worden ze namelijk taai)
- Laat de rest in de pan en meng er 2 tl kuzu door. Doe er nog wat extra groentebouillon bij. Roer alles goed door elkaar en voeg de skampi’s en noedels toe.
- Snijd de bieslook fijn en strooi over de saus, serveer.
TIP: Sobanoedels worden in dit recept na het koken en afkoelen opnieuw verwarmd. Laat ze daarom niet langer koken dan staat aangegeven. Anders worden ze super zacht en is het mondgevoel niet fijn.
Dit recept komt uit Funky Skinny Food en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek plus enkele andere recepten eruit.
Bestel bij je boekhandel: Funky Skinny Food | Manteau | ISBN 978 90 223 3717 2
Of bestel online:
Geen reacties