Avond eten

Zo heb je altijd zelfgemaakt deeg in huis

Een zelfgemaakte quiche is altijd lekker. Zeker wanneer je ook nog kiest voor zelfgemaakt deeg. En dat hoeft helemaal niet veel meer extra tijd te kosten dan gekocht deeg. Want er is een makkelijke en snelle manier.

Met deze manier heb je altijd zelfgemaakt quiche deeg op voorraad. Hoe? We gaan het quiche deeg invriezen. Ik geef je een recept waarmee je vier keer een quiche kunt maken. Zo heb jij in no-time een heerlijke zelfgemaakte hartige taart op tafel staan.

quichedeeg invriezen

Recept zelfgemaakt quiche deeg

Deze ingrediënten heb je nodig voor 4x quichedeeg (doorsnede 24cm):

  • 500 gram gezeefde bloem
  • 250 gram roomboter, in stukjes
  • 2 eieren
  • 2 el koud water
  • Zout

In 5 stappen naar quichedeeg dat je kunt invriezen

Stap 1. Doe de gezeefde bloem in een kom, voeg de roomboter toe en zet de machine aan, voeg de eieren één voor één toe. Gevolgd door de eetlepels water. Voeg tot slot het zout toe.

Stap 2. Laat de machine kneden tot je een soepel deeg hebt. (Ik maak zelf gebruik van een keukenmachine, maar met de hand kneden kan uiteraard ook.)

Stap 3. Verdeel het in vier gelijke porties en vorm er vier platte bollen van.

Stap 4. Rol de bollen individueel in vershoudfolie.

Stap 5. Vries in. (Zelf doe ik de deegbollen nog een een ziplock bag)

Gebruik van ingevroren quiche deeg

Bevroren quichedeeg haal je een dag voordat je het wilt gebruiken uit de vriezer en leg je in de koelkast.

Laat voor direct gebruik een portie direct na het maken ongeveer een halfuurtje rusten en opstijven in de koelkast.

Je gebruikt in beide gevallen het deeg op dezelfde manier zoals je normaal gesproken een quiche zou bakken. Voor het lekkerste resultaat eerst de quiche bodem blindbakken en vervolgens vullen met een quicherecept naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!