Rode bietensoep van geroosterde bieten, of te wel bieten uit de oven, is zo ontzettend lekker! Als je nog geen rode bieten liefhebber bent dan moet je bieten echt eens op deze wijze proberen. Niet te vergelijken met voorgekookte bieten! Ik weet zeker dat je overstag gaat en rode bieten vaker op het menu zet.
Koop op de markt verse bieten, vaak zitten ze per 3 of 4 met blad en al bij elkaar gebonden. Neem twee trosjes. Bereid ze één keer door ze allemaal te roosteren in de oven. En eet er vervolgens twee keer iets anders van. Je gebruikt ze voor een bietensalade met vijgen, walnoot en fetakaas (zie foto hieronder) en deze heerlijke geroosterde bietensoep met appel (zie recept onderaan). Eén keer koken, dubbel genieten!
Bieten roosteren hoe doe je dat?
Bieten roosteren is erg eenvoudig. Ik leg in het artikel Bieten roosteren hoe doe je dat? uit hoe je bieten op de bbq of in de oven zelf kunt roosteren.
Rode bietensoep van geroosterde biet en appel
Ingrediënten:
- 600 gram geroosterde rode bieten in stukken
- 800 ml. groentebouillon
- 1 appel met schil, zonder klokhuis, in stukjes
Zo ga je te werk:
Voeg alle ingrediënten samen in een soeppan en breng aan de kook. Pureer en voeg, voor een wat dunnere soep, extra water of bouillon toe. Serveer met een toef crème fraîche en jong bietenblad.
Geen reacties