Drankjes

Winter cocktail : Warme Sloe Gin

Waar ’s zomers Sloe gin koud wordt gedronken met ijs of met spuitwater en limoen, warme we sloe gin in de winter op. Sloe gin (of sleepruimengin) is namelijk kleverig en zoet en een heuse winterfavoriet. Dat hebben ze op de Londense kerstmarkten al ontdekt, daar is het een heerlijk alternatief voor glühwein.

Verwarm sloe gin dus thuis ook eens met appelsap en een handenvol specerijen en een nieuw klassiek kerstdrankje wordt geboren. Het citroensap brengt balans tussen het zoete en de kruidnagels en kaneel. Je kunt ook uiteraard experimenteren met andere specerijen: steranijs, kardemom, vanille en gember zijn er allemaal erg lekker in.

Bekijk hier alle cocktail recepten.

winter cocktail warme sloe gin

Recept winter cocktail: warme sloe gin

Deze ingrediënten heb je nodig voor een warme sloe gin:

  • 22 ml sloe gin
  • 250 ml appelsap
  • 1 el citroensap
  • 2 kruidnagels
  • 1 schijfje sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Zelf een warme sloe gin bereiden doe je zo

Schenk de sloe gin, het appelsap en citroensap in een pannetje. Steek de kruidnagels in het schijfje sinaasappel en voeg hetmet de kaneel toe aan de pan. Zet deze op matig vuur, leg het deksel erop en warm langzaam op, roer af en toe, tot het drankje stomend heet is. Schenk in een hittebestendig glas of hittebestendige beker en dien op.

Dit recept komt uit Winter Warmers – 60 knusse cocktails voor koude dagen en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Winter Warmers | Good Cook | ISBN 978 94 6143 262 9 | NUR 447

Of bestel online:

recepten winter cocktails

Winter Warmers – 60 knusse cocktails voor koude dagen

Winter warmers biedt 60 hartverwarmende cocktails voor de koude dagen. Steek je open haard maar aan en ga aan de slag om klassiekers als Hot Toddy en de Boulevardier uit de roaring twenties van de vorige eeuw te maken of kies voor een hedendaagse cocktail op basis van gekruide pompoensiroop met bourbon, citroensap en oranjebitter.

Begin bij het begin en kies het juiste glaswerk voor je cocktail. Met dit boekje als naslagwerk maak je je eigen siropen als limoenhoningsiroop of op basis van rode bieten. Ga je nog een stapje verder en maak basismixen als rabarberwodka, sleedoorngin en bessenbrandewijn voor een goede balans in de cocktail.

Verwelkom je gasten met een Cynar Spritz (artisjokkenlikeur, prosecco, club soda met citroen- of sinaasappelschijfjes) of een Gin Daisy met limoensap, grenadine en munt. Sluit je etentje af met Il Bombardino, espresso met advocaat, brandy en slagroom. Of kies voor een Café Amore als mooie afsluiter van een romantisch diner. Proost, maar let op: drink met mate!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!